5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Tarihi saat bozuldu!

YOZGAT'TA YÜZ YILDIR ÇALIŞAN SAATİ BOZULDU

Yozgat'ta 100 yılı aşkın bir süredir çalışan tarihi saat kulesinde bulunan tarihi saatleri bozuldu.

Yozgat merkezde bulunan ve 100 yılı aşkın bir süredir çalışan tarihi saat kulesinde bulunan saatteki rakamları bakımsızlıktan dolayı güneşten soldu.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 4 Haziran Cuma günü Yozgat ziyareti sırasında belediye ekipleri, tarihi kulede bulunan saatin solan rakamlarının üzerini roma rakamı bulunan plastikle kapattılar. Cumhurbaşkanı Gül'ün Yozgat'tan ayrılmasından sonra kapatılan plastik çıkarıldı. Ancak o günden bugüne kadar saatler bir türlü düzen tutmadı. Belediye ekipleri itfaiye aracı ile her gün gelerek geri kalmış veya ileri gitmiş saatleri düzeltmek için çaba gösteriyor.

Duruma tepki gösteren Kadir Çelik isimli vatandaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kenti ziyareti öncesi belediyenin, saatlerdeki solmuş rakamların görünmesini engellemek için rakamları imitasyonla kapattığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız ilimizden ayrıldıktan sonra imitasyonu tekrar çıkardılar, fakat, saat o günden bugüne bir türlü düzen tutmuyor. Belediye veya ilgili kurum kimse, solmuş rakamları tekrar uygun şekilde boyamak yerine plastikle kapatmaları yanlıştı. Şimdi de saatler düzenli çalışmıyor" diye konuştu.

YOZGAT'TA YÜZ YILDIR ÇALIŞAN SAATİ BOZULDU
YOZGAT'TA YÜZ YILDIR ÇALIŞAN SAATİ BOZULDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 16:11:01
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 16:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?