5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Tarihi saat çalışmaz hale geldi

YOZGAT'IN 113 YILDIR ÇALIŞAN TARİHİ SAAT KULESİNDEKİ SAATLER ÇALIŞMAZ HALE GELDİ

Yozgat'ta Osmanlı dönemine ait eserlerin başında gelen Yozgat Saat Kulesi'nin çalışan saatleri yenileme sırasında bozulunca bir daha düzen tutmadı.

Osmanlı döneminde 1897 yılında dönemin Belediye Başkanı Ahmet Tevfikzade tarafından Yozgat'a kazandırılan ve saatleri Fransa'dan getiriliğini bilinen Tarihi Saat Kulesindeki saatler yenileme sırasında bozulunca bir daha düzen tutmadı. 113 yıldır aralıksız çalışan tarihi saatler 4 Haziran 2010 Tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yozgat'ı ziyareti öncesinde Yozgat belediyesi tarafından solan rakamların yenilenmesi çalışması sırasında akrep ve yelkovanları söküldü. Tarihi saatler 4 Haziran 2010 tarihinden bugüne kadar bir türlü düzen tutmazken, akrep ve yelkovanlarda sökülerek, saat kulesi saatsiz kaldı.

113 Yıldır çalışan tarihi saatlerin yenilenme çalışması sırasında bozulmasına tepki gösteren vatandaşlar, tarihi saatlerdeki akrep ve yelkovanın hassas olduğunu, yerinden çıkarılması esnasında zedelendiğinden dolayı düzen tutmadığını iddia etti. Yurt dışından gelen gurbetçi Ertuğrul Eren,her yıl tatilini geçirmek için Fransa'dan Yozgat'a geldiğini belirterek, "Yozgat'ın simgesi olan tarihi saat kulesindeki saatleri görünce çok üzüldüm. Yüz yıldır çalışan saatlere baktığımızda yelkovan ve akrebin olmadığını gördüm, burada bulunan arkadaşlara sorduğumda, belediyenin yenilerken saati bozduğunu söylediler. Saatin biran önce yapılıp çalışır hale getirilmesini istiyoruz. Saatsiz bir saat kulesi hiçbir anlam ifade etmez" diye konuştu.

YOZGAT'IN 113 YILDIR ÇALIŞAN TARİHİ SAAT KULESİNDEKİ SAATLER ÇALIŞMAZ HALE GELDİ
YOZGAT'IN 113 YILDIR ÇALIŞAN TARİHİ SAAT KULESİNDEKİ SAATLER ÇALIŞMAZ HALE GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 17:57:04
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 18:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?