6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Tarım İl Müdürlüğü'nden 47 bin fidan

Yozgat Tarim İl Müdürlüğü, alternatif ürün projeleri kapsamında il genelinde meyveciliği geliştirmek için 47 bin 100 adet elma ve vişne fidanı dağıttı.

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, meyveciliğin geliştirilmesine yönelik 2009 yılı için hazırlanan proje doğrultusunda İl Özel İdaresi Kaynakları ile temin edilen fidanların çiftçilere dağıtıldığını söyledi.

Ertuğrul, "İl genelinde 23 bin 100 adet aşılı asma fidanı, 13 bin adet yarı bodur elma fidanı ve 11 bin adet vişne fidanı proje uygulayacak çiftçilerimize dağıtıldı. Bu yılki yarı bodur elma üretimini geliştirme projesi kapsamında ilimiz merkez ve 13 ilçeye dağıtılan 13 bin yarı bodur elma fidanıyla 200 dekar alanda kapama elma bahçeleri tesis ettirildi. Vişne üretimini geliştirme projesi çerçevesinde Sorgun, Sarıkaya, Çekerek, Yerköy, Aydıncık, Boğazlıyan, Şefaatli ve Kadışehri ilçelerinde dağıtılan 11 bin vişne fidanı ile de 275 dekar alanda kapama vişne bahçeleri tesis ettirildi. Böylece 2009 yılı içinde İl Özel İdaresi Kaynaklı toplam 47 bin 100 adet fidan dağıtılarak, toplam 580 dekar alanda Meyveciliği ve Bağcılığı geliştime projesi uygulamaya konuldu" dedi.

Bağcılığı geliştirme projesi dahilinde ilimiz merkezi, Akdağmadeni, Sorgun, Çekerek, Yerköy, Aydıncık, Boğazlıyan ve Şafaatli ilçelerinde 23 bin 100 adet aşılı asma fidanı dağıtıldığını ifade eden Ertuğrul, tesis edilen bahçelerin teknik takip ve kontrolleri nin görevli personelce yürütülerek, çiftçiye gereken desteğin verileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?