5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Tarım işçileri gelmeye başladı

Her yıl tarım alanlarında çalışmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden, Yozgat'ın Yerköy ve diğer ilçelerine gelen tarım işçileri bu yılda gelmeye başladı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden çocukları ile birlikte Yerköy ilçesine çalışmayan gelen 75 yaşındaki Mahmut Bolat, daha önce belirlenen çadırlara yerleşmeye başladı.

Akpınar köyünde Yozgat İl Özel İdaresi tarafından verilen 3 çadırda barınacaklarını belirten Bolat, "Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ikamet etmekteyiz ama 8 yıldır düzenli olarak tarım arazilerinde çalışmak için Yerköy'e geliyoruz. Burada önce pancar çapalama, soğan, mercimek, nohut ve daha sonra pancar söküm işini tamamladıktan sonra tekrar memleketimize dönüyoruz" dedi.

İşlerin her yıl biraz daha azaldığını ifade eden Bolat, "8 yıl önce ilk geldiğimde işlerimiz çok yoğun geçmekte idi ama son 2 yıldır Yerköy'de bazı çiftçiler tarafından pancar sökme makineleri alınıyor ve sayısı da gittikçe çoğalıyor. Bu sebeple bizim de işlerimiz düşüyor ve iş bulmakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl soğan'ın para etmemesi ve birçok çiftçinin soğanlarını dökmesi yüzünden bu yıl soğan ekiminin düştüğüne değinen Bolat, "Tabi bu durum ben be çocuklarımı etkilediği gibi bizim ile birlikte diğer il ve ilçelerden Yerköy'e çalışamaya gelen işçileri de zor duruma düşürmektedir. Umarım, bu yıl hasat dönemi verimli geçer. Çiftçilerin mahsulleri değer görür ki bizlerde bu yıl olduğu gibi diğer yıllarda da Yerköy'e çalışamaya geliriz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2013 Salı 17:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?