30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

YOZGAT 2. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI TÖRENLE AÇILDI

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ziraat Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen Yozgat 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Yozgat fuar alanında düzenlenen törene, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Yozgat Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, çevre il ve ilçe ziraat odaları başkanları ve çiftçiler katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Milli gücün en önemli unsuru ekonomik güç olduğunu belirterek, ekonomik gücün dinamiği ise üretim, tüketim ve istihdamı geliştirerek, çalışan, üreten bir nüfus yapısına sahip olması gerektiğini, bir ilin ticaret ve sanayisinin gelişmesinde ise insan unsuru en önemli güç olduğunu söyledi.

Yozgat nüfusunun sürekli düşüyor olması, gelecek adına endişelerimizi arttırmaktadır diyen Özışık, "Göçü önlemek için ilimizin kaynaklarına yönelerek, istihdam oluşturabilecek alanları öne çıkarmalı ve bu alanlarda projeler üreterek hayata geçirmeliyiz. Göçün önlenmesi ve çalışan üreten bir nüfus yapısına sahip olmak da sosyo ekonomik gelişimi hızlandıracak, Yozgat yaşanılabilir bir il haline gelecektir" dedi.

Yozgat'ın tarım ve hayvancılıkta iki önemli projesinin bulunduğunu ifade eden Özışık, "Birincisi Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesidir. İkincisi ise Kadışehri ilçesinde bulunan Kabalı Köyü Meyve Üretim merkezi. 10 bin dekar alanda oluşturulan meyve bahçesi Türkiye'nin en büyük meyve üretim merkezi olmaktadır. Bunu Kabalı Köyü geçekleştiriyor. Ancak Tarım Bakanlığı ve diğer devlet kuruluşlarından gerekli desteği göremiyor. Damlama sistemi kurmak isteyen köylüler gerekli kerdiyi bulamıyor. Bu projenin desteklenmesi gerekir" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Yusuf Başer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Sivas Valisi Ali Kolat, Tarım Fuarının hayırlı olması dileklerinde bulundular.

AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'da yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın en çok kendi iktidarları dönemlerinde desteklendiğini belirterek, "Yozgat'ta da bir çok alanda çalışmalar yapılmıştır. Kabalı Köyü Meyve Üretim Merkezinde oluşan sorunu gerekli yerlere iletip çözümü konusunda çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankası Genel Müdürü ilimize ve Kabalı Köyne geçerek yerinde inceleme yapacak" diye konuştu.

Yozgat Valisi Necati Şentürk'te yaptığı konuşmada, Tarım ve Hayvancılığa önem verdiklerini belirterek, "Kabalı Köyünde oluşturulan meyve üretim merkezine 1 milyon lira destekte bulunduk. Yine organize sanayi bölgesine soğuk hava deposu yapıyoruz. Ayrıca ilçelerimizde jeotermal enerji araştırmaları başlıyor. Bugün burada ikincisi açılan Tarım ve Hayvancılık Fuarının ilimize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilip fuar gezildi.

YOZGAT 2. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI TÖRENLE AÇILDI
YOZGAT 2. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 17:56:04
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 14:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?