6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

'Tarım ve hayvancılık modernleşmeli'

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Gülümser, Yozgat'ın tarım ve hayvancılık yönünden önemli illerden biri olduğunu belirterek, yapılan tarım ve hayvancılığın modern tekniklerle gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ali Gülümser, Yozgat'ta çiftçinin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu bakımdan kıyaslama yapıldığında diğer illere göre geri kalmış yörelerden biridir. Çiftçinin modern tekniklerle tarım ve hayvancılığın yapmasını sağlamalıyız. Atadan kalma yöntemleri hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz ama bunun modernleştirilmesi lazım" dedi.

Yapılan barajlarla birlikte sulu tarımın artmasıyla çiftçinin gelirinin de bir kat daha artacağını vurgulayan Prof. Dr. Gülümser, "Biz üniversite olarak ziraat odaları, tarım müdürlüklerimizle birlikte çiftçilerimize eğitim seminerleri vermek suretiyle bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Sulu tarımı artırdığımız zaman endüstri bitkileri, silajlık mısır, besi ve süt hayvancılığında çok önemli yeri olan bir bitkidir. Kaliteli meyvecilik, bodur meyve tipleri, yöreye uygun meyvelerin yetiştirilmesi konusunda çiftçilerin yönlendirilmesi gerekmektedir. Sorgun ve Boğazlıyan ilçelerimizde, termal enerjiden yararlanarak seralar geliştirilip, bu seralardan, dekar başına 40 ton domates elde edilebilmektedir. Bunlar çok iyi değerlendirilmeli" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:55:56
Güncelleme :2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?