6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Tarla fareleri hızla çoğalıyor

YOZGAT'TA TARLA FARELERİ HIZLA ÇOĞALIYOR

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, tarlada farelerin hızla çoğaldığını ve çiftçi için büyük sorun olduğunu söyledi.

Tarla farelerinin çiftçinin korkulu rüyası haline geldiğini belirten Yozgat Ziraat Odası Başkanı Açıkgöz, "Tarlalarda farelerin çoğalmasının ana sebebi doğal dengenin bozulmasıdır. Doğal dengeyi ise anız yangınları bozuyor. Bu nedenle anız yangınlarının önlenmesi lazım" dedi.

Anız yangınlarıyla fareleri yiyen tilki, leylek ve yılan gibi hayvanların yerlerini terk ettiğini ifade eden Açıkgöz, "Fareler ise yer altına gizlenerek sağ kalıyor, fareleri yiyen hayvanlarında bölgeyi terk etmesi, farelerin hızla çoğalmasına neden oluyor. Çiftçimizin, bu konuda bilinçlenmesi lazım ve anız yakmaktan kaçınması gerekir" dedi.

Çiftçinin ürününe büyük zarar veren farelerle ilgili mücadele çalışması başlattıklarını ifade eden Açıkgöz, "Her çiftçinin kendi tarlasında fare olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. Üründe fazla zarar var ise, fare ilaçları kullanabilirler. Ayrıca tarım il müdürlüğünde köy muhtarlarıyla bir toplantı düzenleyerek, farelerle mücadele konusunda bilgi verilecek. Oda olarak fare ile mücadele için ilaç temin ettik, isteyen çiftçi odamızdan ilaç temini yapabilirler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 17:52:03
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 17:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?