5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Tarlada kuruyan pancar yeşerecek

ELEKTRİK BORCUNDAN KAYNAKLI TARLADA KURUYAN PANCAR, ŞEKER FABRİKASININ KEFİLLİĞİ İLE YEŞERECEK

Yozgat'ta borçlarından dolayı, çiftçilerin kesilen elektriği Kayseri Şeker Fabrikasının kefilliği ile tekrar açıldı.

Yozgat Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Çedaş), borçlarından dolayı çiftçilerin sulamada kullandıkları elektriğini kesince, tarladaki pancarın kurumaması için Kayseri Şeker Fabrikası devreye girdi. Şeker Fabrikası çiftçilere kefil olmasıyla elektrikler tekrar açıldı.

Çedaş Yozgat İl Müdürü Bülent Gürel'i ziyaret eden Kayseri Şeker Fabrikası Boğazlıyan Pancar Bölge Müdürü Levent Benli ve Yenipazar Pancar Bölge Müdürü Ayhan Özdemir, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Kayseri Şeker Fabrikası Boğazlıyan Pancar Bölge Müdürü Levent Benli, Boğazlıyan ve çevresinde yaklaşık 4 bin 500 çiftçinin pancar ektiğini ve bunların yüzde 80'nin elektrik enerjisi ile sulama yaptığını belirterek, "Bu çiftçilerimizden bir çoğu borucunu ödemediği için doğal olarak Çedaş, elektrikleri kesmiştir. Bizde pancarın tarlada kurumaması, çiftçimizin zarar etmemesi için, çiftçilerimizin avanslarından ödemek kaydıyla, çiftçilerimize garantör olduk, elektriklerin tekrar açılmasını sağladık. Bize gerekli yardımı sağlayan Çedeş İl Müdürümüze teşekkür ediyoruz" dedi.

Esenli Sulama Birliğinin 1 milyon 450 bin TL elektrik borcu bulunduğunu ifade eden Benli, "Bu borcu yapılandırarak iki taksitte ödeyeceğiz. Ayrıca diğer ilçe ve beldelerde de 3 milyon TL elektrik borcuna garantör olduk. Bu borçlar yine çiftçinin avanslarından kesilerek taksitler halinde ödemesi sağlanacak" diye konuştu.

Çedaş Yozgat İl Müdürü Bülent Gürel, Yozgat'ta çiftçilerin Çedaş'a 18 milyon TL tarımsal sulamadan dolayı borcunun bulunduğunu belirterek, "Bu borçlar ödenmediği için çiftçilerimizin elektriklerini kesmek zorunda kaldık. Kayseri Şeker Fabrikasının garantörlüğünde yeni bir yapılandırma ile elektrikleri tekrar açtık. Borcu bulunan çiftçilerimizin bir çoğu elektrik borçları silinecek diye borçlarını ödemeyerek bekletiyor. Kesinlikle borçların silinmesi söz konusu değildir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için borçlarını zamanında ödemelerini istiyoruz. Aksi halde elektrikler yine kesilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 19:27:02
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 14:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?