6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Tekstil fabrikası liseye dönüşecek

Yozgat'ta teknik ve endüstri meslek lisesine dönüştürülen tekstil fabrikası, 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak.

Yimpaş Holding'in vergi borcuna mahsuben önce Maliye Bakanlığı'na ardın da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Yimteks Tekstil Fabrikası binası, liseye dönüştürüldü. Turizm ve Otelcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Yozgat Valisi Amir Çiçek, özellikle 2007 yılından itibaren eğitimde büyük gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Vali Çiçek, "Yozgat 2023 gelişim vizyonu ile artık akıllıca, bilerek geleceğini görerek, neye karar verebileceğini, isabetli bir şekilde belirleyerek kalkınmasını sürdürmektedir. 2023 Gelişim Vizyonu aslında Yozgat'ın andıdır. Bunu herkesin kelime kelime, harf harf sindirmesi lazım. Çünkü gerek yatırımcı kuruluşlar, gerek eğitim kurumları, gerek sivil toplum, gerek odalar, gerek siyasiler, gerek iktidarda olanlar bu gelişim vizyonunun dışında başka bir gelişme yolu tespit ederse Yozgat kaderiyle yine baş başa kalır" dedi.

Gelişim vizyonunda eğitime büyük önem verildiğini ve yeni açılan okullarla bunun desteklendiğini dile getiren Vali Çiçek, "Daha önce Yimteks Tekstil Fabrikası olarak çalışan bina vergi borcuna mahsuben Maliye Bakanlığı'na ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Bu okul Türkiye'nin en modern okullarından biri olarak Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak hizmete açılacak. Okul ilk etapta 150 öğrenci alacak ve yatılı olarak hizmet verecek. Okulda bölüm olarak tekstil teknolojileri, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, giyim üretim teknolojisi, plastik teknolojisi ve tekstil teknolojisi alanında eğitim verecek" diye konuştu.

Türkiye'de en büyük sıkıntılardan birinin kalifiye elaman sıkıntısı olduğunu da dile getiren Vali Çiçek, "Bu okulumuz ilimizde büyük bir eksikliği giderecek ve diplomalı, kalifiye elamanlar yetiştirecektir. İlimize ülkemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ise, organize sanayi bölgesinde açılacak Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni gezerek basın mensuplarına bilgi verdi.

Gamsız, okulun Türkiye'nin en modern okullarından biri olacağını belirterek, "Okul 66 bin 733 metrekare arazi üzerinde 30 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Okulumuzda 600 kişinin kalabileceği pansiyon alanları oluşturulmuştur. Okul bünyesinde Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, Atatürk Teknik Lisesi, Atatürk Anadolu Meslek Lisesi ve Atatürk Anadolu Teknik Lisesi olmak üzere 4 ayrı okul faaliyet gösterecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 11:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceren ganioğlu IP: 88.254.201.xxx Tarih : 25.08.2009 16:00:06

bu okul bu sene faliyete geçecekmi