5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Tel kırma el sanatına büyük ilgi

YOZGAT'TA TEL KIRMA EL SANATINA BÜYÜK İLGİ

Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kurslarından tel kırma sanatı ev hanımlarından büyük ilgi görüyor.

Yozgat'ın yöresel sanatları içerisinde yer alan tel kırma sanatının tekrar canlandırılması için açılan kurslar yoğun ilgi görüyor. Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen, halk eğitim merkezi olarak çok sayıda kurs açtıklarını belirterek, "Yozgat'ın yöresel el işi sanatı içerisinde yer alan tel kırma kursu açtık. Ev hanımları ve genç kızlarımız bu işi öğrenmek için büyük ilgi gösteriyor. Ev hanımları bu el işi sanatını öğrenip hem çeyiz için ayırırken hem de sipariş usulü işleme yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyor" dedi.

Tel kırma kursuna katılan Zennure Çay (47), tel kırma işini daha önceden yaygın olarak yapıldığını belirterek, "Bizler bu işi öğrenmemiştik, şimdi halk eğitim merkezinin kurs düzenlediğini öğrendim ve kaydoldum. Tel kırma işini öğreniyorum. Yaptığım işleri çocukların çeyizine ayırırken, bazen komşularda sipariş veriyorlar, onu da yapıp küçükte olsa para kazanıyoruz. Zevkli bir el işi, tüm kadınlara tavsiye ediyorum" dedi.

Fadime Solmaz'da tel kırma sanatının Yozgat'a özgü el işi sanatı olduğunu belirterek, "Bu el işi son yıllarda unutulmaya başlamıştı. Halk eğitim merkezi bu el işini tekrar canlandırmak için açtığı kursa bende katıldım ve şuan bu el işini öğreniyorum" diye konuştu.

YOZGAT'TA TEL KIRMA EL SANATINA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 13:08:01
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 21:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?