5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Telekom borcuna ek süre

Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından 4 Ekim 2004 tarihinde zamanında ödenmeyen telefon borçların yeniden yapılandırılması için başlatılan sulh anlaşmasına Yozgat’ta bulunan 12 bin borçludan bin 653 kişinin müracaat ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Telekom Yozgat İl Müdür Yardımcısı Muttalip Efe, müşterilere sağlanan sulh anlaşmasının 28 Şubat’ta sona ereceğini belirterek, "Bu tarihe kadar müşterilerimiz sulh anlaşması yaparlarsa hem taksitlendirmeden faydalanacak hem de borçları yüzde 12’lere varan faiz yerine, yüzde 1.5 faiz ile yeniden yapılandıracaktır" dedi.

Sulh anlaşması çerçevesinde borcun büyüklüğüne göre 10 takside kadar taksitlendirme yapabildiklerine değinen Efe, "12 bin civarındaki borçlu müşterilerimizden bin 653 kişiyle anlaşmaya vardık. Bunun da rakamsal değeri 1 milyon 30 bin 772 Yeni Türk Lirası’dır. Halen anlaşma için bekleyen 8 bin 122 müşterimiz bulunmakta ve bunun da rakamsal değeri 2 milyon 267 bin Yeni Türk Lirası’dır" diye konuştu.

Sulh anlaşmasının 28 Şubat tarihinden sonra ereceğini ve bu sürenin uzatılmasının söz konusu olmadığının ifade eden Efe, "Sulh anlaşmasından yararlanmak isteyen müşterilerimiz biran önce Telekom müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekir. Belirtilen tarihten sonra indirimlerden faydalanamayacakları gibi faiz oranları da yüksek orandan hesaplanacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 20:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?