8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Telekom hatları yeraltına alınıyor

Yozgat Türk Telekom İl Müdürü Muttalip Efe, vatandaşların sürekli gelişen teknolojilerden daha iyi yararlanması için ilçeler arası havai hatları fiberoptik kablo olarak yeraltına almaya başladıklarını söyledi.

Türkiye'de internet teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve hız limitinin sürekli yükseldiğini belirten Muttalip Efe, "Türk Telekom olarak halkımıza daha iyi hizmet vermek ve vatandaşın gelişen teknolojiden yararlanmasını sağlamak amacıyla, kırsal alanlarda bulunan 171 santralimizi gelişen teknolojiye uyumlu hale getirmek için çalışma başlattık. Bu yıl 171 santralimizin tamamını yenileyeceğiz. Santrallerin yenilenmesi ile birlikte kasaba ve köylerimizin bir çoğuna internet bağlanmış olacak" dedi.

İnternet teknolojisinde iletişim hatlarının da mutlaka yenilenmesi gerektiğini belirten Efe, "Sorgun-Çekerek ile yine Sorgun-Boğazlıyan arasındaki havai hatları 24'lük ve 48'lik fiberoptik kablo olarak yeraltına alıyoruz. Bu çalışma tamamlandığında iletişim daha iyi ve internetten yararlanma olasılığı ve hızı artacaktır" dedi.

Yozgat’ta il genelinde 90 bin 300 abonelerinin bulunduğunu ifade eden Efe, bunlardan 15 bininin internet kullanıcısı olduğunu söyledi. Efe, “Hedefimiz bu rakamın 30 bine çıkmasıdır. Kasaba ve köylerinde hızlı internete kavuşmasıyla birlikte bu rakamlar daha da yükselecektir. Çünkü köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşlarımız yurtdışı ve il dışında yaşayan akrabaları ile görüntülü konuşma isteği çok fazladır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?