6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Telekom'dan köylere ADSL hizmeti

Yozgat Türk Telekom İl Müdürü Muttalip Efe, 2008 yılı içerisinde 171 telefon santralini yenileyerek, 203 yerleşim yerine hızlı internet (ADSL) erişimini sağladıklarını söyledi.

Türk Telekom Yozgat İl Müdürü Muttalip Efe, gelişen teknolojiyi en yakından takip eden kurumların başından geldiklerini kaydetti.

Muttalip Efe, 2008 yılı içerisinde 171 telefon santralini yenileyerek dijital hale getirdiklerini ifade ederek, "Santrallerin yenilenmesiyle birlikte 51 kasaba ve 152 köyümüze hızlı internet ağını kurduk. ADSL hizmetini santral merkezlerine 2-3 kilometre kadar mesafede olan köylere de vermek için test çalışmalarımız devam ediyor. Santrale olan mesafe uzadıkça hızlı erişim düşmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımıza daha sağlıklı internet hizmeti vermek için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Köylere ADSL bağlanmasının özellikle öğrencilere büyük bir fayda sağladığını belirten Efe, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz köy okullarına bilgi teknoloji sınıfları kurdu. Öğrencilerimiz bu sınıflarda internetten istedikleri gibi faydalanmaktadır. Ödevlerini ve araştırmalarını internet üzerinden yapabilmektedir. Yine köylerde yaşayan vatandaşlarımız internet aracılığıyla il dışında veya yurt dışında yaşayan yakınları ile rahatlıkla görüşmektedir" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?