7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Termal tesislerin temeli atıldı

Özkarataşlar Grup, Dedeman AŞ. ve Universal Hospitals konsorsiyumu tarafından Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Cavlak mevkiine yapımı öngörülen termal ve sağlık turizm tesislerinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, MHP Yozgat milletvekili Mehmet Ekici, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Dedeman, Özkarataşlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karataş, Universal Hospitals Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Kavakağacı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özkarataşlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karataş, proje kapsamında 5 yıldızlı termal otel, fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ve hastanesi, günü birlik tesisler ve apart dairelerin bulunduğu tesisler yapacaklarını söyledi. Ekrem Karataş, "Ülkemizde geleneksel kaplıca anlayışı yerine doktor denetiminde bilimsel ve sağlıklı tedavi, kaliteli hizmet, modern tesisler ve doğal şartlarda gerçekleşecek olan termal turizm anlayışını geliştirmek hedefimizdir.
Tesisin hizmete girmesiyle birlikte, kompleks içerisinde bulunan spor alanları spor kulüplerimizin kamp yapmalarına imkan sağlayacaktır" dedi. Daha sonra konuşan Dedeman Holding Yatırım Turizm AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Dedeman, Dedeman Holding olarak Anadolu'ya açılımın hızla sürdüğünü söyledi.

Dedeman, "Oteller zincirimize jeotermal kaynaklarıyla ünlü Yozgat'ta yeni bir halka daha ekliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dedeman Cavlak Termali, Türkiye'nin önemli kuruluşlarından olan Kartaş Termal AŞ., Universal Hospital Grup ve Dedeman Turizm Yatırım AŞ.'nin uyumlu bir işbirliği sonucu ortaya çıktı. Kartaş Termal AŞ. tarafından inşa edilecek olan bu görkemli tesis, Dedeman tarafından uluslararası standartlarda gerçekleştirilip işletilecektir. Dedeman Hotels & Resorts International 40 yılı aşkın süredir misafirlerine, bulundukları şehrin en güzel bölgelerindeki otelleri, profesyonel çalışanları, geniş hizmet yelpazesi ve Dedeman'a özgü benzersiz kalite anlayışıyla hizmet vermektedir. Kıbrıs, Özbekistan, Bulgaristan ve Türkiye'nin dört bir yanındaki 20 Dedeman Oteli'nden birine gelen konuklarını, dünyanın hiçbir yerinde bulamayacakları 'Dedeman Misafirperverliği'yle karşılıyor. 2009 yılında açılması planlanan ve Dedeman Turizm Yatırımları AŞ. tarafından işletilecek Dedeman Cavlak Thermal & SPA, 5 yıldızlı uluslararası standartlarda termal otel olarak hizmet verecektir. Ayrıca tesisimizde termal hamam, kapalı ve açık yüzme havuzları, aquapark, spor, sağlık ve eğlence merkezleri, 200 oda ve 400 yatak kapasitesi ile bin kişilik toplantı imkanı sağlayabilecek" dedi.

Universal Hospitals Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Kavakağacı da, Türkiye'de Alman Hastanesi olarak yürüttükleri hizmetlerin bir yenisini Yozgat'ta gerçekleştireceklerini söyledi.

Kavakağacı, iki yıldır düşündükleri termal yatırıma Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinden başlama şansını bulduklarını belirterek, "Universal Hospitals Group ve buna bağlı kuruluşlarında toplam 8 bin çalışanı bulunmaktadır. Yeni yatırımlar ile istihdam sayısı daha da artacaktır. Universal Hospitals Group, günümüzde Türkiye çapında 80'in üzerinde hastane-sağlık kuruluşu ve yaklaşık 7 bin 500 çalışanı bulunan dünyanın sayılı sağlık zincirlerinden birisidir. Universal Hospitals Group'un hizmet alanı insan ve insan sağlığıdır. Sağlıkta birinci öncelik hastanın sağlığını korumak ve hastanın yaşam kalitesini yükseltmek olmalıdır. Group bu bilinç ve ayrıcalıkla etik yaklaşımı, öncü rolü, akademik çalışmaları, çağdaş altyapısı, son teknolojiyi kullanan yeni uygulamaları ve deneyimli sağlık çalışanları ile kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir. Termal sağlık turizminde gelen yerli ve yabancı talepleri karşılamak için uluslararası geçerli olan sağlık standartlarında hizmet vermek üzere tasarlanmış 49 yatak kapasitesine sahip fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olacaktır. Bu standartlarda yeterli fiziki altyapı, çevresel etkenler, uluslararası standartlar göz önünde bulundurularak proje gerçekleşecektir" dedi.

Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ta yerüstü zenginliklerinin kullanıldığı gibi yeraltı zenginliklerinin de kullanılmaya başladığını söyledi. Çiçek, "Yozgat termal turizm merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Bugün Boğazlıyan ilçesine atılan bu temel, bunun bir göstergesidir. Tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından tüm davetliler harç butonuna basarak temele ilk harcı attı. Temel atma töreninden sonra sanatçı Oğuz Yılmaz bir konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 15:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?