7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

'Tiyatro treni' Yozgat'ta

Türkiye Cumhuriyet Devlet Demir Yolları (TCDD) ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün işbirliğinde hayata geçen "Tiyatro Treni", Ankara'dan sonra Yozgat'ın Yerköy İstasyonu'nda "Düğün ya da Davul" adlı oyununu sergiledi.

Devlet Tiyatroları Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün sergilediği, Haşmet Zeybek'in yazıp, yönetmenliğini Volkan Özgömeç'in yaptığı "Düğün ya da Davul" isimli oyun, Yerköylüler tarafından beğeniyle izlendi.

"Düğün ya da Davul" adlı oyunun yönetmeni Volkan Özgömeç, oyunu 5 erkek, 5 bayan olmak üzere 10 oyuncu ile oynadıklarını belirterek,"Oyunumuz, köy seyirlik tarzda yazılmış bir oyundur. Burada her şey seyircinin gözleri önünde oluyor. Tüm oyuncularımız, anne, çocuk, dede gibi her türlü role girebiliyorlar.Buradaki amaç, seyirciyi aldatmadan, seyirciye biz bu oyunda bu rolleri yapıyoruz demek. Köy gelenek ve göreneklerden bir kısmını da oyunumuzda yansıtıyoruz" dedi.

Oyunun amacının kardeşlik ve sevgiyi anlatmak olduğunu vurgulayan Özgömeç, "Bu bir vagon projesidir. Tiyatro vagonlarda geçecek. İlk olarak Ankara'da oyunumuzu oynadık. Bugün Yozgat'tayız. Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Muş ve Tatvan'a kadar gideceğiz. Aslında sevgi ve hüzün, kara trenle uzun yolcuğa çıkıldığında paylaşılıyordu. Şimdiki hızlı trenle sevgi ve kardeşliği bir arada götürüyorsunuz. Biz sevgi ve kardeşliği yöre halkıyla paylaşmak için buradayız. 2009 yılı içerisinde 2 aylık bir projemiz olacak" dedi.

İzleyiciler oyunu ilgiyle izlerken, ilk defa tiyatroya gelen Mükerrem Alp (78), eskiden Yozgat'ta tiyatro olmadığı için gidemediğini belirterek,"Bugün burada ilk defa bir tiyatro izleyeceğim. Eskiden sinema vardı, sinemaya gidiyorduk ama tiyatro yoktu" dedi. Hacer Selvi ise Yerköy ilçesinde oynanan ikinci tiyatro oyunu olduğunu belirterek,"Bu tür oyunların sık sık ilçemize gelmesini istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 10:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?