8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Tiyatro yarışması ödülleri verildi

Yozgat Gençlik Platformu tarafından düzenlenen Bozok Tiyatro Festivali Okullar Arası Tiyatro Yarışması’nda dereceye giren okullar, düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen ödül törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, diğer daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, insanların yaşadığı sürece her zaman sanat ile iç içe olduğunu söyledi. İnsanların yaşamları boyunca karşılaştıkları olayları sanatla anlatma yoluna gittiğini de ifade eden Gamsız, “Sanatı sürekli kullanarak, bir rahatlama, bir terapi olarak ve bir sosyal dışa vurum olarak yorumlamıştır" dedi.

Tiyatronun insana kişilik ve kimlik kazandıran en önemli sanat dallarından biri olduğunu da belirten Gamsız, "Geride bıraktığımız 2007-2008 eğitim öğretim yılında, sanatın değişik alanlarında Valimiz Amir Çiçek'in katkılarıyla birçok etkinlik gerçekleştirildi. Önümüzdeki dönemde bu etkinliklerin sayıları daha artırılacaktır. Tiyatro yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçenlere, oyuncularımıza, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, tiyatronun insan yaşamındaki ve kişilik gelişindeki önemine değinerek, Yozgat'ta sanatın sürekli yükseliş içerisinde olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından en iyi öğretmen ve en iyi oyun ile en iyi kostüm dalında Özel Ergin Koleji, en iyi bayan oyuncu dalında Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Bakırcı, en iyi konu dalında Anadolu Öğretmen Lisesi, en iyi dekor dalında Sürmeli Lisesi, en iyi oyuncu dalında Agahefendi İlköğretim Okulu’ndan Abdulkadir Sarıarslan ödüle layık görüldü. Alacalıoğlu İlköğretim Okulu’na ise jüri özel ödülü verilirken, yarışmaya katılan tiyatro toplulukları da teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?