6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

TOKİ inşaatı tam gaz

Yozgat'ta, TOKİ tarafından yapılan 666 konutun inşaatı hızla devam ediyor.

Yozgat'ta daha önce yapılan 720 dairelik toplu konutun ardından Atatürk Yolu üzerinde yapımına başlanan 23 bloktan oluşan 666 konut ve 32 derslikli 1 lise, 1 adet cami ve 1 adet de ticaret merkezinin inşaatı hızla devam ediyor.

666 dairelik toplu konut inşaatı hakkında bilgi veren İnşaat Proje Müdürü Ramiz Açba, konutların 130, 120 ve 85 metrekare olmak üzere 3 grup halinde yapıldığını söyledi.

Açba, "2 Nisan tarihi itibariyle başlayan inşaatlarımız 600 günlük bir süre içerisinde tamamlanacak. Bugün itibariyle imalatların üçte birini bitirdik. 28 Eylül itibariyle 666 dairenin ve diğer sosyal tesislerin kaba inşaatını ve yüzde 70'de ince imalatını tamamlayacağız. Bu yıl inşaat sezonu bittiğinde ise çevre düzenlemesine başlayıp, çevre düzenlemesini tamamlayacağız. 2010 yılının inşaat sezonu başladığında ise inşaatımızın kalan yüzde 30'luk kısmını tamamlayacağız. Bizim inşaatı 22 Ekim 2010 tarihinde teslim etmemiz gerekiyor. Ancak biz daha önce tamamlayıp, TOKİ'ye geçici kabul için dilekçe vereceğiz" dedi.

TOKİ konutlarının kalitesinin çok yüksek olduğuna değinen Açba, "Konutlarda birinci sınıf malzeme kullanılmakta ve inşaatlar çok kaliteli yapılmaktadır. Yozgat'ta kış mevsimleri düşünülmüş ve 4. derece ısı bölgesinde kullanılan malzemeler ve yalıtımlar kullanılmaktadır. Yozgat'taki binalarda mantolama dediğimiz ısı yalıtım sistemi kullanılmakta ve ısı yalıtım malzemesinin kalınlığı 9 santimetre olduğu için binaların ısı kaybı en aza indirilmiştir. Yine bu konutlarda kömür yerine doğalgaz kullanılacaktır. İlk yapıldığında kömürlü sistemdi, daha sonra bu sistem doğalgaza dönüştürüldü" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 08:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?