5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

TOKİ konut satışına başladı

TOKİ YOZGAT'A YAPACAĞI KONUTLARI SATIŞA ÇIKARDI

Toplu Konut İdaresi Yozgat'ta dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar ile yoksuları için yapacağı yeni konutları satışa çıkardı.

Yozgat'a yapılacak TOKİ Konutlarının satışıyla ilgili olarak bilgi veren Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının, dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar ile yoksuların konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Toplu konutların ülke genelinde dengeli bir şekilde yayılarak model oluşturulması amacıyla, ön talep toplama yönetimiyle konut alıcısı temini Belediye tarafından sağlanmak kaydıyla, Belediyemizle işbirliği yaparak toplu konut projesi geliştirilmektedir. Bu çerçevede, yaptığımız başvuru TOKİ tarafından değerlendirilerek belediye başkanlığımızca yapılan anket çalışması sonucunda öne çıkan talepler doğrultusunda belediye başkanlığımızca önerilecek arsalar üzerine konut yapılacak" dedi.

TOKİ'nin Yozgat'a C tipi denilen 3 artı 1 brüt 111.18 metrekare alana sahip 88 konutun satış bedelinin 135 bin TL olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Başer, "178 adet B1 tipi 2 artı 1 brüt 84.40 metrekare konutlar ise 102 bin 500 TL bedel ile satışa sunulmuştur. İlimizde TOKİ uygulaması kapsamındaki konutların satış işlemleri Ziraat bankası Yozgat merkez şubesi bankacılık hizmeti verecektir. Konut alıcılarının açılacak hesaba B1 tipi konutlar için 6 bin TL, C tipi konutlar için 10 bin TL başvuru bedelini 1 Mart-16 Nisan tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir" diye konuştu.

TOKİ YOZGAT'A YAPACAĞI KONUTLARI SATIŞA ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 10:22:00
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 11:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?