5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

TOKİ kuraları çekildi

SORGUN'DA TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 2+1 alt gelir gurubun ait konutların kura çekimi yapıldı.

Sorgun'da yaptırılacak olan 352 konut için 433 kişinin başvurması üzerine kura çekimi yapıldı.

Sorgun Belediyesi Kültür salonunda yapılan çekilişe katılan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaptığı konuşmada Sorgun'un TOKİ konutları için geciktiğini fakat buna değdiğini belirterek, " Maalesef belediyemizin arazisi yoktu. Araziyi istimlak etmek suretiyle bu işe başladık. İstimlak sırasına arsaların ucuza alınması nedeniyle de bizim konutlarımız yapılan diğer konutlardan biraz daha ucuz oldu" dedi.

Konut alma hakkı kazanamayanların üzülmemesi gerektiğini belirten Şimşek, " Ben yapılan konutların herkese yeteceğini düşünüyordum. Fakat başvurular umduğumuzdan fazla oldu. Kuradan ismi çıkmayan üzülmesin. Belki evrakı yetersiz olanlar olacak, belki parayı ödemeyenler olacak, belki vazgeçenler olacak. Arada fazla bir fark yok, 70 küsur tane farkımız var. Bu kalanlar bir türlü daire sahibi olur diye düşünüyorum. Olmazsa bile daire sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlarımıza 2. etap konut yaptırıp bu şekilde konut sahibi yapacağız. sözünü verdi.

Konuşmaların ardından 352 adet konut sahibini çekilen kuralarla sahibini bulurken kayıt süreleri 23 ağustos ile 13 Eylül arasında son bulacak.

SORGUN'DA TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ
SORGUN'DA TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 18:27:01
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 13:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?