7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Toplu konutlar tamamlanıyor

Yozgat'ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konutların tamamlanmasıyla birlikte ilçede yaşanan konut sıkıntısının büyük bir oranda çözüleceğini söyledi.

TOKİ tarafından Sarıkaya ilçesine yapılan 192 dairelik toplu konutun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Erbir, "106 metrekare olarak tek tip inşa edilen konutların kura çekimi geçen yıl yapıldı ve vatandaşların konutları belirlendi. Türkiye'de ilk defa ilçemize yapılan TOKİ konutları jeotermal enerji ile ısıtması sağlanacaktır" dedi.

Sarıkaya ilçesinin son yıllarda göç almaya ve hızlı bir şekilde büyüme gösterdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Erbir, "Bu büyüme, akabinde konut sıkıntısını doğurmuştu. Bu sıkıntı yapılan toplu konutlarla biraz olsa çözümlenecektir. Ancak ilçemizin büyümesi sürekli devam etmekte olduğu için yeni konutlara ihtiyaç vardır. Bu nedenle toplu konutun ikinci etabının da yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. TOKİ için düşünülen 100 dekar arsa tek tapu haline gelmiştir. İnşallah TOKİ'ye devrini yaparak 2. etap konutlarının yapılmasını talep edeceğiz. Bu şekilde Sarıkayalı hemşerilerimizin kira öder gibi ev sahibi olma imkanından faydalanması sağlanmış olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 18:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?