5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Toplu sözleşmede mutlu son

Yozgat Belediyesi’yle, Hizmet İş Sendikası arasında 220 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Galata Çamlık Oteli’nde düzenlenen imza törenine, Yozgat Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, belediye birim müdürleri ve belediye işçileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Belediye Başkanı Yusuf Başer’in göreve geldiği günden bugüne kadar işçilere olan borucunu ödeme gayreti içerisinde bulunduğunu belirterek, "Yozgat Belediyesi, diğer belediyelere de örnek olmuştur. Belediye başkanımızın bu samimi davranışı nedeniyle işçiler olarak bizde, birinci yıl zam almadan sadece ikramiyeleri maaş üzerine konularak alınmasına, ikinci yıl da enflasyona göre zam uygulanmasını kabul ettik. Yapılan sözleşme ile 880 YTL olan en düşük işçi maaşı brüt tutarları bin 170 YTL olmuştur" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, emeğe karşı saygının esas olduğunu, işçinin alın teri kurumadan hak ettiği karşılığı vermeyi temel referans noktası gördüklerini belirterek, "Yaşanan ekonomik sıkıntılar herkesi olduğu gibi ilimizi de çok derinden etkilemiştir. Bu sıkıntının içerisinde belediyemize de bırakılan 110 trilyonluk bir de borç vardır. Görevi devraldığımızda işçilerimize 150 milyar emekli kıdem tazminatı, 306 milyar işçi ikramiyesi, 40 milyar sendika aidatı, 65 milyar mesai ücretleri ödenmemiş, işçi ve memurlarımız sıkıntı içerisindeydi. İşçilerimize olan bu borçların tamamını ödedik. İnşallah 2005 yılı içerisinde ödenmeyen tasarruf teşvik alacaklarını da ödeyeceğiz. Borç çoğaltan değil borç azaltarak hizmet üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Belediye hizmetlerinin daha iyi yürütülmesinde işçilere çok şey borçlu olduklarını vurgulayan Başkan Başer, "İşçilerimizin ekonomik durumlarının daha iyi bir noktaya gelmesi için gereken ne varsa yaptık. Yapılan sözleşmenin işçilerimize, belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İmza töreninde konuşan Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası olarak Yozgat’ta 19 yıllık süren sendikacılıkta hiçbir zaman eylem gibi grev gibi olumsuzluklar ile karşılaşmadıklarını ifade ederek, "Bazen sakıntılar yaşanmıştır. Bu sıkıntıların hepsi masada çözümlenmiştir. Yapılan bu toplu iş sözleşmesinin belediyemize, işçilerimize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmalardan sonra 220 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 18:36:53
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?