6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Torunlarını yurda vermek istiyor

Yozgat'ta anne ve babaları ayrılan 4 kardeş, babaannelerinin yanında yaşam mücadelesi veriyor. Yaşları 4 ila 11 arasında değişen çocuklara bakan babaanne, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'dan yardım bekliyor.

Yozgat'ta bir yıl önce anne ve babaları ayrılan ve babaannelerinin yanında yaşamaya başlayan 4 kardeş, hayata tutunmaya çalışıyor.

3'ü kız, 1'i erkek olmak üzere 4 torununa bakmakta güçlük çeken 67 yaşındaki Sıddıka Susam, torunlarını Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermek istediğini söyledi. Susam, "Kurumdan gelen yetkililer ne hikmetse çocukları kabul etmiyor. Ben yaşlı olduğum için kendime dahi bakamıyorum. Çocuklar yemek istiyor, yemek pişiremiyorum. Çamaşırlarını yıkayamıyorum, saçlarını tarayamıyorum. Defalarca Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne müracaat etmemize rağmen, gelen uzmanlar çocukları kabul etmiyor. 'Sen emeklisin çocuklara bakabilirsin' diyorlar ama ben kendime bakamıyorum ki çocuklara bakıyım. Sık sık hastalanıyorum, çocuklar bana bakmak zorunda kalıyor, derslerini aksatıyorlar. Benim de hastalanmam çocukların psikolojisini bozuyor. Babasının işi yok, eve bir ekmek dahi getiremiyor. Çocuklara bakamıyoruz, ne yapacağımızı şaşırdık " dedi.

Çocukların babası Musa Karaca da Sosyal Hizmetler Yozgat İl Müdürlüğü'ne defalarca müracaat ederek çocukların koruma altına alınmasını istediklerini belirterek, "Kurumdan gelen uzmanlar ise, 'Annenin emekli maaşı var, çocuklara bakabilir' diyorlar. Ancak annem yaşlı olduğu için kendine dahi bakamıyor. Çocuklar yemek istiyor, çamaşırının yıkanmasını istiyor, saçlarının taranmasını istiyor. Biz bunların hiçbirini yapamıyoruz. Benim işim yok, iş bulabilirsem inşaatlarda, kahvede çalışıyorum. Annem hastalanıyor, hastaneye gittiğinde çocuklar evde yalnız kalıyor. Çocuklar yalnız kaldığında bunun hesabını kim verecek? Kurum yetkilisi, 'Bizim bu çocukları almamız için senin hayatta olmaman lazım' diyor. Çocukları kabul etmeleri için benim ölmem mi lazım? Biz Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'dan ve Yozgat Valisi Amir Çiçek'ten yardım istiyoruz. Çocuklarımıza sahip çıksınlar. Uzmanlar neden çocuklarımızı kabul etmiyor, bunun da hesabının sorulmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Yozgat İl Sosyal Hizmetler Müdür Vekili İsmail Doğan ise, Musa Karaca ve çocuklarıyla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Uzmanlarımız ilgili ailenin evine iki defa gitmişler. Yapılan incelemelerde evin çocukların yaşamasına uygun olduğu raporu tutmuşlardır. Bu nedenle çocuklar koruma altına alınmamıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 23:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?