30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Trafiğe büyük tehdit!

Yozgat'ta hasat sonrası çok sayıda çıkan anız yangınları, başta doğal dengeyi bozarken, bunun yanında telefon direklerinin yanmasıyla haberleşmeyi aksatırken, çevre kirliliğine ve trafikte de görüş mesafesinin düşmesine neden oluyor.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Hüseyin Sağlam Yozgat vatandaşın geçim kaynağının başında tarım ve hayvancılık geldiğini belirterek, "Yozgat Türkiye'nin önemli tarım alanlarından biridir. Tabi ki karayolları kenarlarındaki tarlalarda da üretim yapılmaktadır. Uzmanlar, hasat sonrası tarlada kalan sap parçalarının yakılmasının verimi düşürdüğü ve doğal dengeyi bozması sebebiyle anızların yakılmaması konusunda çiftçilerimizi uyarıyor. Trafik açısından baktığımızda da anız yangınları sürücülerin görüş mesafesini düşürdüğü için kazalara sebebiyet verebilir. Yine yol kenarlarında çıkan anız yangınları şiddetli rüzgarın etkisiyle seyir halinde bulunan araçları tehlikeye düşürüp kazalara sebep olabilir. Bu nedenle vatandaşımızın can ve mal güvenliği için bizde tarlada kalan anızların yakılmamasını istiyoruz" dedi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, anız yangını ile binlerce, milyonlarca canlının yanarak yok olduğunu belirterek, "Anız yangınları, toprakları verimsiz çorak bir toprak haline getiriyor. Tarım Bakanlığına, kim tarlasını anız yakmak maksadıyla yakıyorsa ona bu devletin yapmış olduğu, mazot ve benzeri destekler gibi tarımsal desteklerinin verilmemesi teklifinde bulunacağım. Tarlayı çölleştiriyoruz canlıyı yakıyoruz, ormanı da yakıyoruz adına da anız yangını diyoruz, çiftçilerimizden köylülerimizden rica ediyorum bu çok yanlış bir şey lütfen bunu yapmayın" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 15:08:47
Güncelleme :22 Eylül 2011 Perşembe 12:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaan IP: 83.66.205.xxx Tarih : 19.09.2011 23:30:55

tarla sahibi ben yakmadım diyor yazın bakalım ağır cezalar tarla sahiplerine sene ye yakıyolarmı bakalım