5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Trafik, sürücülere ceza yağdırdı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, E-88 Karayolu Yozgat şehir geçişinde radarla hız kontrolü yaptı. Bir saatlik yapılan radar uygulamasında 16 araç sürücüsüne bin 478 YTL ceza kesildi.

Yozgat Emniyet Müdür Vekili Nevzat Arabacı, trafik kazalarının önlemek için bazı tedbirlerin alındığını belirterek, bunları periyodik olarak belirli gün ve zamanlarda uygulamaya koyduklarını söyledi.

Radarla hız kontrolü başta olmak üzere, emniyet kemeri ve alkol uygulamaları yaptıklarını ifade eden Arabacı, "İlimizde son günlerde yaya kazalarında artış gözlendiği için şehir içinde radarlı hız kontrolüne ağırlık verdik. Ayrıca ışıklı ve ışıksız kavşaklara memurlar görevlendirerek, karşıdan karşıya geçişleri güvenli bir hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Amaçlarının sürücülere ceza kesmek değil yaşanacak kazaları en aza indirmek olduğuna değinen Arabacı, şehir içinde dahi 120-130 kilometre hızla seyreden araçlara rastlandığını, şehir içinde yapılan uygulamada saat içerisinde 14 araç sürücüsünün 70 kilometre ve üzerinde seyrettiğini, 2 araç sürücüsünün de kırmızı ışık ihlali yaptığını söyledi. Bir saatlik yapılan radar uygulamasında 16 araç sürücüsüne bin 478 YTL ceza kesildiğini belirten Arabacı, sürücülere uyarılarda bulunarak şöyle konuştu:

"Kış mevsimindeyiz, bu nedenle sürücülerimiz yola çıkarken araçlarında avadanlık, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalıdır. Profili aşınmamış kış lastiğiyle yola çıkmalı, önde giden araçları yakın takip etmemeli, 90 kilometre hız sınırını yol durumuna göre daha aşağılara düşürmeli, mutlaka trafik kurallarına uymalı".

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 17:23:07
Güncelleme :27 Ocak 2005 Perşembe 17:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?