7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Trafik suçu işleyen vatandaşa ceza

Yozgat'ta trafik suçu işleyen bir vatandaş, cezasını öğrencilere sıra ve okul malzemesi üreterek çekiyor.

Yozgat'ta 2006 yılında otomobili ile bir iş yerine girerek kaza yapan 29 yaşındaki Mehmet Zorbilmez, mahkemece suçlu bulundu. Mahkeme, Zorbilmez'e kamuda 360 saat çalışma cezası verdi.

Cezasını Yozgat Endüstri Meslek Lisesi Marangoz Atölyesi'nde çalışarak tamamlamayacak olan Zorbilmez, eğitime küçük de olsa katkısı bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencilere sıra ve diğer okul malzemeleri yaparak cezasını çeken Zorbilmez, 2006 yılında direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobili ile bir iş yerine girdiğini belirterek, "İş yeri sahibi ile mahkemelik olduk. 2 yıl süren mahkeme sonucunda, benim bir kamu kuruluşunda 360 saat çalışarak ceza çekmeme karar verildi ve cezamı tamamlamam için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildim. Ben kendim Yeni Sanayi Sitesi'nde mobilya ustasıyım. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü de işime uygun olarak beni Endüstri Meslek Lisesi Marangoz Atölyesi'nde görevlendirdi. Günde 4 saat burada çalışıyorum" dedi.

Hapse girmediği için çok mutlu olduğunu ifade eden Zorbilmez, "Hapse girmiş olsaydım iş yerim kapanacak ve zor durumda kalacaktım. Şimdi öğleye kadar kendi iş yerimde çalışıyorum, öğleden sonra da gelip okulda öğrencilerle birlikte sıra üretiyoruz. Burada yaptığımız okul malzemeleri Yozgat il genelindeki okullara gidiyor. Bu nedenle az da olsa eğitime katkım olduğu için mutluyum" diye konuştu.

Kendisini hapse atmadıkları için mahkemeye ve kendisine çok iyi davranan okul görevlileri ile öğrencilere teşekkür eden Zorbilmez, "Vatandaşlarımızdan isteğim, trafik kurallarına uysunlar. Zor durumda kalmasınlar" şeklinde konuştu. Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, kamuda çalışma cezası alan Mehmet Zorbilmez'in iyi bir marangoz olması nedeniyle Endüstri Meslek Lisesi'nde çalışmasını uygun gördüklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 16:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?