6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Trafoya icra soğukta bıraktı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde jeotermal enerji ile ısıtılan 500 konuta su pompalayan elektrik trafosu icra yoluyla haczedilince, vatandaş soğukta kaldı.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesini jeotermal enerji ile ısıtımak için kurulan ve belediye ile özel idarenin de yüzde 10 oranında ortak olduğu ve yönetim kurulu başkanlığını Yozgat Valisi Amir Çiçek'in yaptığı Sarıkaya Jeotermal A.Ş., TEDAŞ ve piyasaya olan borçlarını ödemeyince icralık oldu. İlçede alacağını tahsil edemeyen bir şirket, Sarıkaya Jeotermal A.Ş.'yi icraya vererek haciz yoluyla, konutlara sıcak su pompalayan elektrik trafosuna el koydu.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte zor anlar yaşayan vatandaşlar, yeni kurulan şirketin iflas ettiğini belirterek, "Şuanda evlerimize sıcak su gelmiyor. Bizler jeotermal enerji ile ısınacağız diye evimize 5-6 bin TL'lik masraf yapıp kalorifer sistemi döşettik. Fakat, bu yıl şirket iflas etmiş, elektrik trafosu haczedilmiş ve şimdi evimize su gelmiyor. Biz ne kömür aldık ne de odun. Şimdi ne yapacağız bilemiyoruz. Sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise, ilçenin jeotermal enerji ile ısıtmasını sağlamak üzere yüzde 20'si kamu, yüzde 80'i özel şirket olmak üzere Sarıkaya Jeotermal A.Ş.'nin kurulduğunu belirterek, "Bu şirketin yatırım ve yürütme işlerinin tamamı özel şirket tarafından yapılmaktadır. Şirketin durumu iyi değil, bu nedenle özel idare ve belediye olarak şirketin iflasını isteyerek mahkemeye müracaat ettik. Sarıkaya Jeotermal A.Ş.'den alacağı olan başka bir şirkette alacağına karşılık elektrik trafosunu haczetmiştir" diye konuştu.

Vatandaşların mağdur olmaması için çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Erbir, "Yeni trafo siparişi verdik. Ayrıca TEDAŞ İl Müdürlüğü ile görüşerek borçlarımızı yapılandırıyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde vatandaşımızın evine sıcak su gelecektir" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 13:59:52
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 14:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?