5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

TSO'dan TSO'ya çağrı

YOZGAT TSO BAŞKANI METİN ÖZIŞIK'TAN DİYARBAKIR TSO BAŞKANI'NA ÇAĞRI:

Yozgat 11. Sanayi ve Ticaret Fuarı törenle açıldı. Açılışta bir konuşma yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Diyarbakır TSO Başkanı'na çağrıda bulunarak, "Elimizi taşın altına koymalıyız. Terörle mücadele etmesi gerekenler, elini taşın altına koyması gerekenler aslında sivil toplum örgütleridir" dedi.

Yozgat Kapalı Fuar Alanında düzenlenen törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, bu yıl 11. Sanayi ve Ticaret fuarını açtıklarını belirterek, "Bundan önce açılan fuarlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuar organize etmek, 5 bin metrekare alanda 85 firmayı bir araya getirmek, zor, zahmetli ve yorucu bir iştir. Fakat, fuarı açılması, yorgunluğumuzu alıyor, bize gurur veriyor. Bu fuarın açılmasında bize büyük destek sağlayan Yozgat ve Sorgun Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Fuarda stant açan tüm firmalara ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat'ı gerçekten çok sevmenin, çok çalışmak, çok kazanmak, çok istihdam sağlamak ve çok vergi vermek olduğunu ifade eden Özışık, "Vergi vermek kutsaldır, üreterek, üç kuruşta olsa vergi verenler bu ülkenin ve bu ilin omurgası ve yapı taşlarıdır. Aramızda üç kuruş vergi vermeyi küçümseyen cahiller olabilir. Bizler üretmeye, çalışmaya, daha çok vergi vermeye, daha çok insan çalıştırmaya, bu ülkenin harcı, çimentosu olmaya devam edeceğiz. Bizler bu şehri çok seviyoruz. Yozgat'ta kazandığımızı burada harcamaya devam edeceğiz. Biz ülkemizi de çok seviyoruz. Bu toprak ismini analardan almış, anaların en çok ağladığı, anaların en çok dua okuduğu, en dualı topraktır. Bu dualı topraklarda kim delalet, hıyanet içinde olursa, sonu hüsran olmuştur" diye konuştu.

"Buradan Diyarbakır Sanayi Ticaret Odası Başkanı meslektaşıma seslenmek istiyorum" diyen Özışık,"Meslektaşım, kardeşim, bu ülke hepimizin, bu bereketli topraklar hepimizin. İnsanlık tarihinin başladığı bu topraklar, dinlerin, dillerin, kültürlerin kardeşliğin beşiğidir, medeniyetlerin çatısıdır, medeniyetlerin ortak yuvasıdır. Kardeşliğin örnekleriyle doludur. Beraber çalışacağız. Hep beraber bu ülkenin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olması için mücadele edeceğiz. Ben emekli asker olarak net söylüyorum. Asker terörle mücadele edemez, asker eğitimini alır teröristle mücadele eder. Terörle mücadele etmesi gerekenler elini taşın altına koyması gerekenler asılında sivil toplum örgütleridir. Yani sen ve ben, siz ve bizler elimizi taşın altına koymalıyız. Bu ordu 2219 yıldır silahını bırakmamış, asla da bırakmayacaktır. Kardeşim, meslektaşım, ay yıldızlı bayrağa saygın olduğunu düşünüyorum, sen ve ben birilikte beraberlik içerisinde tek ülke, tek vatan, tek bayrak için çözüm önerileriniz neyse, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber sizlerin yanındayız. Her zaman destekçininiz, ne zaman isterseniz sizler ve ülkemiz için hizmet etmeye hazırız. Beraber çalışmalı, beraber çözmeliyiz. Eğer bizler elimizi taşın altına koymazsak hep beraber kaybederiz. Biz çözemezsek, bu asil milletin kahrı da sabrından daha büyüktür" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 17:03:01
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 19:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?