5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Turgay Çelikkaya'dan Ağar'a destek

DYP Yozgat İl Başkanı Turgay Çelikkaya, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın "Yozgat'ın kaderiyle Musul'un kaderi birleştirilecektir" sözüne açıklık getirdi. Çelikkaya, "Genel Başkanımız Ağar, Misak-ı Milli sınırlarını hatırlamakta güçlük çekenlere bunu hatırlatmıştır" dedi.
 
DYP Yozgat il binasında bir basın toplantısı düzenleyen DYP Yozgat İl Başkanı Çelikkaya, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Irak'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Harita değişikliklerinin yoğun olarak Türkiye'nin önüne getirildiğini biliyoruz. Bunun için de sayın Ağar, 'Yozgat'ın kaderi ile Musul'un kaderi birleştirilecektir' demiştir. Yani, Türkiye kendi insanının meselesini bir başka yabancının inisiyatifine bırakamaz. Kerkük ve Musul, Misak-ı Milli sınırları içerisindeydi. Bunun içindir ki, eğer bir harita çizilecekse Kerkük ve Musul da Türkiye haritasının içerisinde olmalıdır. Biz milli coğrafyada üniter devlet yapısının bozulmaması için bu millete mensup her bir ferdin güvenliği, huzuru, işi, aşı için siyaset yapıyoruz. Manevi coğrafyamızda süregelen olayların bu yapıyı bozmaması için de oy gayesi gütmeden olabilecek olayları kavrayan genel başkanımız sayın Mehmet Ağar'ın fevkalade yaklaşımını yürekten destekliyoruz. Misak-ı Milli sınırlarının nereler olduğunu algılama güçlüğü çekenlere de bunu hatırlatıyoruz" dedi.
 
Türkiye dışında özellikle Irak'ta çeşitli haritaların çizildiğini söyleyen Çelikkaya, "Bir harita çizilecekse bunu Türkiye çizer. İktidarımızda Misak-ı Milli sınırları içerisinde olan Kerkük ve Musul'u da Türkiye sınırlarına biz katacağız demektir. Türkiye'nin ortasındaki Yozgat nasılsa Musul da Türkiye'nin ortasında olarak gösterilmelidir. Bu genel başkanımızın açıklamalarında bahsettiği konudur" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 12:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?