7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Turizm Bakanı Günay Yozgat'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizm konusunda dünyanın vazgeçilmez markalarından biri haline geldiğini söyledi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yozgat Valiliği'ni ziyaret etti. Valilikte bir açıklama yapan Bakan Günay, Türkiye'de kültür turizmi projesinin arkasında olduklarını söyledi.

Turizmin, Türkiye'de sadece deniz kıyılarına sıkışıp kalmaması gerektiğini ifade eden Günay, "Turizmin, Anadolu coğrafyasının her tarafına yayılması bizim temel hedeflerimizden birisidir. Turizmi Anadolu'da ne kadar yaygınlaştırabilirsek o kadar Türkiye çapında bir gelişme, kalkınma, değişme sürecine katkı sağlamış oluruz. İnanılmaz bir doğa harikası olan Kapadokya, kültür turizminin önemli destinasyonlarından biridir. Kapadokya'yı merkez alarak çevredeki bütün ören yerlerini, termal merkezleri, tarihi eserleri ne kadar bakımlı hale getirirsek o kadar yeni bir çekim alanı ortaya çıkarırız" dedi.

Türkiye'nin 2007 yılında iyi bir turizm sezonu yaşadığını ifade eden Günay, "Bu yıl haziran ayı sonu itibarıyla geçen yılın yüzde 15 üzerindeyiz. Bu yıl özellikle Antalya ve İstanbul'da çok ciddi doluluk oranı yaşıyoruz. Son günlerde ciddi sıkıntılar yaşadık, umarım geçecek. Türkiye geçmiş yıllarda küçük olaylarla sarsılıyordu, artık birkaç olayla sarsılmıyor. Turizm konusunda dünyanın vazgeçilmez markalarından birisi haline gelmekteyiz. İyi bir yıl yaşayacağımızı tahmin ediyorum. 12 ayın sonu itibarıyla
müjdeli haberleri verebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'de kıyı turizminin dışında ikinci alanın termal turizm olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, "Ancak bu da bize termal sularla tanışma fırsatı veriyor. Termal, Türkiye'nin Orta Anadolu'da büyük gelişme kaynaklarından biri olarak görülmektedir. Bakanlığımız ve yerel yönetimler de bu konuda yatırımlar yapmıştır. Termal sular, turizm için büyük bir potansiyeldir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?