7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Turizm bölgeleri yatırımcı bekliyor

Termal sular bakımından büyük bir kaynağa sahip olan Yozgat'ta ilan edilen 4 Turizm bölgesi yatırımcı bekliyor.

Jeotermal enerji ve termal suları bakımından oldukça zengin olan Yozgat'ta, turizm bölgesi ilan edilen Bozağlıyan, Sarıkaya, Sorgun ve Yerköy ilçelerinde, sıcaklıkları 39 ile 85 derece arasında değişen, ortalama il geneli 700 Lt/sn debiye sahip olan termal sular, değerlendirilmeyi bekliyor.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Boğazlıyan, Sarıkaya, Sorgun ve Yerköy ilçelerinin turizm bölgesi ilan edildiğini belirterek, "Bu bölgelerden sadece Sorgun ilçemizde 5 yıldızlı bir otel inşaatı başlatıldı. Diğer ilçelerimiz ise yatırımcı beklemektedir" dedi.

Dünya'da termal turizmin her geçen gün biraz daha geliştiğini ve öneminin arttığını hatırlatan Dursun, "İlimizde bulunan termal sular günümüze kadar hamam zihniyeti ile işletilmiştir. Son dönemlerde, bu zihniyet bir az daha değişerek küçük işletmeler şeklinde Sorgun ve Sarıkaya ilçemizde turizme yönelmiştir. Ancak bu yeterli değildir. Yozgat'ın termal turizm merkezi olabilmesi için 5 yıldızlı otellere ve daha büyük tesislere ihtiyaç vardır" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun, Teşvik kapsamı içerisinde de yer alan Yozgat'ta turizm bölgelerine yatırım yapmanın müteşebbis açısından da avantajlı olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 16:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin ARIKAN IP: 212.175.130.xxx Tarih : 8.04.2008 08:34:58

Gecikmiş bir yatırım ama zararın neresinden dönülse kardır.