6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Turizm Haftası törenlerle kutlanıyor

Yozgat'ta Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yozgat'ın tarihi ve kültürel yerlerini tanıtan resim sergisinin açılışından sonra törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Yozgat'ın tarihi ve kültürel yönden çok zengin olduğunu söyledi.

Akbulut, "Ancak bu tarih ve kültürel zenginliklerimizi yeterince tanıtılamadığı için turist sayımız oldukça düşüktür. 2008 yılında 585 yabancı turist ilimizi ziyaret etmiştir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak geçtiğimiz yıl içerisinde ilimizi tanıtıcı İngilizce Türkçe broşürler kitaplar ve haritalar basılarak turizm acenteliklerine, yurt dışına gönderilmiştir. Bu tanıtım yeterli değildir, bu yıl içerisinde de tanıtıma ağırlık vereceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek'te Yozgat'ın tarihi ve kültürel yönden çok zengin olduğuna değinerek, "Yozgat'ın kendi tarih ve kültürel varlıklarını önce kendi halkına tanıtması gerekmektedir. Yozgat halkı kendi güzelliklerini yeterince tanımıyor. Salonda bulunanların tamamına yakını , Kazankaya Kanyonu, Çeşka Kalesi, Kerkenez Harabelerini görmemiştir. Bu tanıtım eksikliği hepiz de var ve hepimiz bundan sorumluyuz. Bu nedenle özelikle okul idarecileri, öğrencilere, yaşadığı şehrin güzelliklerini tanıtımına katkı sağlayacak geziler düzenlemelidir" diye konuştu.

Tanıtımın sadece devlet kurumlarıyla olamayacağını belirten Vali Çiçek, "Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarda yaşadıkları şehrin tanıtımına katık sağlamalıdır. Bugün ekonomik kriz yaşanırken, işten çıkarmalar olurken, turizm sektörü bu krizden en az şekilde etkilenendir. Çünkü, mağaralar, kaplıcalar, tarihi alanlar kaybolmuyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından turizm haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Tören, halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?