5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Türk Ocakları'ndan 'misyonerlik' tepkisi

Türk Ocakları Yozgat Şubesi tarafından organize edilen "Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye" konulu konferans yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan konferansa, Yozgat Valisi Gökhan Sözer ve halk topluluğu katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Yozgat Şube Başkanı Niyazi Kılıç, Türk Ocakları’nın 1912 tarihli ilk tüzüğünde, "Zinhar siyasetle iştigal etmeyin" denildiğini belirterek, "Türk Ocakları’nın kuruluş gayesi, milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesidir" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Kültür ve Devlet eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, Türk milletinin yüce bir millet olduğuna vurgu yaparak, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in soyunun da Türk olduğunu savundu. Zeybek, Türkiye’de ve dünyada misyonerlik faaliyetlerinin hızla devam ettiğini söyleyerek, "Eskişehir’e son gittiğimde yetkili ağızlardan öğrendiğim bilgilere göre, Eskişehir’de Müslüman iken Hıristiyan olmuş ve şu anda misyonerlik yapan 100 kişi var. Merzifon’da geçen yıl konferans verdim, 38 tane Hıristiyan olan var dediler. Türkiye’de yüz binlerce insan Hıristiyan olmuş. Bir kısmı kendisini gizliyor, bir kısmı açıktan ilan etmiş" dedi.

Irak’taki Kürt grupların Kerkük’ü almak istediklerini belirten Zeybek, "Kerkük onlara verilecekmiş gibi o salaklar da inanıyor. Amerikalılar size vermek için mi geldi zannediyorsunuz? Bir müddet sonra Kürt mü kalacak zannediyorsunuz orada? Bir kısmı Hıristiyan yapıldı hem de evangelist Hıristiyan" dedi.

Başkanlık sistemini desteklediğini ve gelmesi için uğraştığını ifade eden Zeybek, "Böyle bir şey olursa ben de başkan adayıyım. Diyelim ki başkan oldum. Birinci gün Avrupa Birliği’ne giriş sürecini durdum, ikinci gün Gümrük Birliği’nden çıktım, üçüncü gün karşılıklı anlayışa ve saygıya dayalı bir anlaşma yaparım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 13:58:48
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DOĞAN IP: 213.161.144.xxx Tarih : 14.03.2005 13:28:12
HER TÜRK'ÜN BU ŞEKİLDE DUYARLI OLMASI GEREKMEKTEDİR.BİZİM ATALARIMIZ BU TOPRAKLAR İÇİN CANLARINI VERMİŞLER.BİZDE GEREKİRSE VERİRİZ.BU TOPRAKLARI ÜÇ BEŞ TANE MİSYONORE VE PEŞMERGEYE BIRAKMAYIZ. EY TÜRK TİTRE VE TENDİNE DÖN.....