5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Türkiye'nin kükürtü Yozgat'tan

TÜRKİYE'NİN KÜKÜRTÜ YOZGAT'TA ÜRETİLİYOR

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde kükürt imalatı yapan işletme, ürettiği kükürtleri Türkiye'nin dört bir köşesine gönderiyor.

Yozgat OSB'de kükürt üretimi yapan MZ Kükürt İşletme Müdürü Mustafa Türkmen, Toz ve granül olarak iki çeşit kükürt üretimi yaptıklarını belirterek, "Üretilen kükürt, tarım, ilaç sanayi, kauçuk sanayi, kozmetik ve lastik sanayide kullanılıyor. Ürünlerimizi Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Yurt dışı konusunda da çalışmalarımız var. İnşallah yurt dışına da ihracat yapacağız" dedi.

Fabrikanın günlük 15 ton üretim kapasitesinin bulunduğunu ifade eden Türkmen, "Fabrikamız OSB'de çalışan 24 fabrikadan biridir. Günlük 15 ton üretim kapasitesi olan fabrikamızda 12 kişi istihdam edilmektedir. Fabrikamız Yozgat ve bölge çiftçisi açısından çok büyük önem arz etmektedir. Çiftçilerimiz kükürt ihtiyaçlarını bayilerimiz aracılığıyla temin ederken, ayrıca organik gübre, çim tohumu, hunik asit, sera için bambus arası, sebze tohumları damlama sulama ve yaprak gübreleri, buğday ve ot ilaçları, fermete edilmiş tavuk gübresi de temin ediyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN KÜKÜRTÜ YOZGAT'TA ÜRETİLİYOR
TÜRKİYE'NİN KÜKÜRTÜ YOZGAT'TA ÜRETİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 18:36:02
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 18:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?