26
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Turşuluklara büyük ilgi

Sonbahar ayının gelmesiyle birlikte pazarlarda satışa sunulan turşuluk ürünlere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Yozgat'ta vatandaşlar kış mevsiminde sofraların olmazsa olmazlarından olan turşu kurmak için semt pazarında satılan malzemeleri alarak evinin yolunun tutuyor. Turşuluk salatalık 1.5 lira, biber 50 kuruş, sarımsak ise 6 liradan alıcı buluyor.

Yozgat'ta her hafta kurulan salı pazarında vatandaşlar turşuluklara büyük ilgi gösteriyor. Turşuluk almak için pazara geldiğini belirten ev hanımı Zeynep Gülence, "Pazara sadece turşuluk ürünlerden almak için geldim. Bugünler turşu kurmak için en uygun zamandır. Ben de komşumla birlikte turşu malzemesi almak için geldim. Buradan 4'er kiloluk kavun, salatalık, biber ve sarımsak alacağım. Kendim kuracağım. Marketlerde satılan turşulardan ziyade kendi yaptığımız turşuları tercih ediyoruz. Çünkü acısını az ya da çok olmasını kendimiz ayarlıyoruz." dedi.

Murat Kormaz isimli pazarcı da turşuluk fiyatlarının çok uygun olduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 haftadır Mersin'den turşuluk kavun, salatalık getiriyoruz. Satışlardan da Allah'a şükür oldukça memnunuz. Turşuluk kavun, salatalığın kilosunu1.5 liradan biber 50 kuruş, sarımsağı ise 6 liradan satıyoruz." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2012 Salı 18:25:24
Güncelleme :3 Ekim 2012 Çarşamba 09:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?