6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Ücretsiz fidana hücum!

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'Orman Haftası' nedeniyle ücretsiz dağıtılan fidanları almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda halka 3 bin adet çam fidanı dağıtımı için düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu ile Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız katıldı. Törende bir konuşma yapan Çevre ve Orman İl Müdürü Ayyıldız, yapılan ağaçlandırma çalışmalarına vatandaşın da katkısını sağlamak amacıyla fidan dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Bugün burada 3 bin, daha sonraki günlerde de 3 bin olmak üzere 6 bin adet fidan dağıtacağız" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de ağaç dikmenin geleceğe yatırım olduğunu belirterek, "Doğayı koruyacak gelecek nesillere en güzel eser olan fidanları dağıtıyoruz. Hedefimiz 2023 yılında Yozgat'ın yüzde 25'inin ağaçlandırılmasıdır. Biz Yozgatlı tüm vatandaşlarımızın mutlaka bir fidan dikmesini istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek'in öncülüğünde fidan dağıtımı başladı. Daha sonra vatandaşların bulundukları sıradan çıkıp bir an önce fidan almak istemeleri izdihama neden oldu. Her vatandaşa bir fidan vermeyi planlayan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, bazı vatandaşların fazla fidan almaları nedeniyle zor durumda kaldı. Fidan dağıtımı sonunda bazı vatandaşlar 10-15 fidan alırken, bazıları ise bir tane bile alamadan meydandan ayrıldı.

Vatandaşlar aldıkları fidanları genelde mezarlıklara, cami avlusuna ve kendi bahçelerine dikeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?