5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Ucuz ekmeğe hücum!

YOZGAT'TA UCUZ EKMEK KUYRUĞU

Yozgat'ta ekmek fırınlarının rekabete girmesi vatandaşa yaradı. Vatandaş 30 kuruşa satılan ekmeği alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Yozgat'ta ekmek fırınları arasında devam eden fiytlara yansıdı. Fırınların bir çoğu 300 gram ekmeğin fiyatını 60 kuruştan 50 kuruş'a düşürken, bir fırının aynı gramajdaki ekmeği 30 kuruşa düşürünce satışları arttı. Vatandaşlar ucuz ekmeği alabilmek için bayi önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Fırınların rekabetinden ve ekmeğin ucuzlamasından memnun kalan vatandaşlar, fırın işletmecilerinin zarar etmeden bu şekilde fiyatların sürmesini istiyor. Geçmiş yıllarda da aynı şekilde rekabetten olayı ucuz ekmek aldıklarını dile getiren Ahmet Şahin (60), "Yozgat fakir memleket vatandaşın alım gücü düşük ve en çok ekmek tüketiyor. Fiyatların düşmesinden memnunuz, ancak fırınlarında zarar etmesini istemeyiz. Bu fiyatlardan biz çok memnunuz inşallah böyle devam eder" dedi.

Fırıncılar Odası Fahri Başkanı Ali Açıkgöz, kendisinin ilde iki tane ekmek fırını olduğunu belirterek," Bu fırınlarda çalışan onlarca işçim olmasına rağmen bu rekabetten ben Allaha şükür memnunum. Vatandaşımızda bu sayede ucuz ekmek tüketiyor. Vatandaşlarımıza ucuz ekmek yedirmek için böyle bir rekabete girdik. Bence ekmek fiyatının olması gereken satış fiyatı da 30 ile 50 kuruş arasında olması gerekiyor. Vatandaşlarımız bizim yanımıza gelerek ekmek fiyatını düşürdüğümüz için teşekkür ediyor. Bundan daha büyük mutluluk ne olabilir"diye konuştu.

300 gram ekmeği 30 kuruşa satan işletmeci Yaşar Erdem, kendilerinin daha öncede ekmeği halk ekmek adıyla daha diğer fırınlardan ucuza sattıklarını belirterek, "Şehrimizdeki ekmek fırınları arasında rekabet başladı. Bizde üretimden gelen gücümüzü kullanarak fiyatı 30 kuruşa çektik. Çünkü biz kendi fabrikamızda ürettiğimiz unu kullanıyoruz, buda bize avantaj sağlıyor. Bizim fiyatları aşağı çekmemizle birlikte diğer fırınlarda aşağı çekti. Bundan dolayı vatandaşlardan yoğun bir şekilde teşekkür alıyoruz. Şuan düşük fiyatlı ekmek satışlarımız sürüyor, ne zamana kadar sürecek onu da bilmiyoruz. Fırınımızda 20 kişi istihdam ediyoruz ve zarar etmeden satışlarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Rekabetten önce günlük 12 bin ekmek sattıklarını ifade eden Erdem," rekabetten sonra bu rakam 18 bini geçti, rekabetten vatandaş da memnun bizde memnunuz" diye konuştu.

YOZGAT'TA UCUZ EKMEK KUYRUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 19:15:00
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 14:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?