6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

'Umut Et' projesi basına tanıtıldı

Yozgat'ta Engelli vatandaşların normal insanlar gibi toplum ile bütünleşmesini sağlamak amacıyla hazırlanan Umut Engel Tanımaz (UMUT ET) Projesi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Yozgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan, ilçe milli eğitim müdürleri, sağlık grup başkanları ve ilçe müftüleri katıldı.

Toplantıda, Yozgat il genelinde yerleşkesi bulunan engelli bireylerin normal insanlar gibi toplum ile bütünleşmiş olarak yaşayabilmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, çevreleri ile olan iletişim bağlarını güçlendirmek, engellilerin yaşam koşularında olumlu değişimler yaşanabilmesi, yaşam kalitelerinin artırılması ve diğer insanlara bağımlı olmadan yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan UMUT-ET projesinin hedef kitlesi, uygulama aşaması ve beklenen sonuçlar hakkında bilgiler sunuldu.

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Temeli bir yıl öncesine dayanan ve oldukça iddialı bir proje olan UMUT-ET Projesinin Türkiye'ye örnek bir proje olacağına inandığını belirterek, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?