6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

'UMUT-ET Projesi' Sorgun'da tanıtıldı

Yozgat Valiliği tarafından engellilere yönelik başlatılan 'UMUT-ET Projesi' Sorgun ilçesinde tanıtıldı.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Yozgat Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve eşi Kadriye Kılıç, Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile ilgili kurum temsilcileri ve ilçede bulunan engelli vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, UMUT-ET Projesi'nin 'Kaliteli Bir Eğitim İçin Eğitimde Aile Bireylerini Etkinleştirme Projesi'nin devamı niteliğinde hazırladığını belirterek, "UMUT-ET Projesi ile engelli ailelerimizin bilgilendirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız toplantılarda gördük ki pek çok engelli ailesi devlet tarafından kendilerine tanınan haklarından haberdar değil. Proje kapsamında düzenlediğimiz bu toplantılarda konunun uzmanı olan arkadaşlarımız vasıtasıyla engelli ailelerine çok önemli bilgiler vererek onların sıkıntılarını bir nebze olsun gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Bu proje ile il genelinde bulunan tüm engellilerin yerleşkesinin tespit edileceğini ifade eden Çiçek, "Amacımız engelli bireylerin normal insanlar gibi toplum ile bütünleşmiş olarak yaşayabilmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, çevreleri ile olan iletişim bağlarını güçlendirmek, engellilerin yaşam koşullarında olumlu değişimler yaşanabilmesi, yaşam kalitelerinin artırılması ve diğer insanlara bağımlı olmadan yaşayabilmelerini sağlamaktır. Bu projemizi tüm ilçelerimiz tek tek ziyaret ederek tanıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sorgun ilçesi ve köylerinde yaşayan özürlü ve yakınlarının hazır bulunduğu toplantıda, katılımcılara proje ekibi tarafından bilgiler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 12:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?