5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Üniversite büyüyor, Yozgat gelişiyor

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversitenin gelişimini hızla sürdürdüğünü belirterek, yakın zamanda Yozgat halkına yeni müjdeler vermeye, bilimin ışığında kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli çalışarak, Yozgat'ın değişen yüzüne katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Rektörlük binasında bir basın toplantısı düzenleyerek üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversitelerin görevinin sadece eğitim olmadığını, bulundu bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda da katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği (URAK)'ın verilerine göre gelişmişlik sıralamasında 81 vilayet arasında 73. sırada olan Yozgat'ımızın hak etmediği sıralamadaki yerinin değişmesi, kültürel, toplumsal ve ekonomik açıdan kalkınması için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır" dedi.

Bozok Üniversitesi yeni kurulmuş ve görünen yüzüyle büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Varinli, "Kampus alanımızda öğrenci ve personelin ihtiyaçlarını karşılamaya dönük kurulan ve yakında açılacak olan çarşı binası, tek kişilik okuma kabinleri bulunan kütüphanesi, yakında bitecek olan kültür merkezi, merkezi öğrenci yemekhane ve kafeteryası ile konforu eksik olmayan kız ve erkek öğrenci yurtları, Bitkisel ve Hayvansal Üretimde Avrupa standartlarında üretim ve rekabet gücü hedefi koyan Ziraat Fakültesi, 2010 - 2011 Eğitim Öğretim Dönemine yetişecek olan Eğitim Fakültesi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık Bey'in katkılarıyla tamamlanacak olan Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulumuz, Bozok Üniversitemizi ve Yozgat İlimizi daha üst sıralara taşımaya devam edecektir" diye konuştu.

Vatandaşın büyük heyecanla beklediği Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yakın zamanda hizmete açılacağına değinen Varinli, "Hastanemiz, Yozgat'ta bulunmayan bölüm ve tedavi üniteleriyle halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düşünülmekte ve sunacağı hizmetle Kayseri ve Ankara' ya gitmek zorunda kalan hasta tedavilerinin kendi bünyesinde yapılmasını planlanmaktadır. Hastanemiz için 135 sözleşmeli kadro tahsis edildi, ancak şuan için personel alamı yapılmadı" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda basına ve kamuoyuna yansıyan ihale dosyaları ile alakalı adli süreç devam ettiğini vurgulayan Rektör Varinli, "Konu yargıya intikal etmiştir, yüce yargının en doğru kararı vereceğinden şüphemiz yoktur. Bu konudan dolayı üniversitede alım ve çalışmaların durduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Üniversite bir kurumdur, hiçbir zaman kişilere göre hareket etmez, üniversitedeki çalışmaların her zaman olduğu gibi normal seyrinde devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Rektör Varinli, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 17:53:02
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 09:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?