6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Üniversite heyeti Sarıkaya'da

Bozok Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İnci Varinli ve senato üyeleri Sarıkaya ilçesinde yapılacak meslek yüksekokulu için belirlenen arazide incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. İnci Varinli ve senato üyeleri, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ile birlikte arazide incelemelerde bulundu. Sarıkaya TOKİ konutları yanında bulunan hazineye ait 150 dönümlük alanda yüksekokulun yapılmasının uygun olduğunu ve bu alanı beğendiklerini belirten Rektör Prof. Dr. İnci Varinli, binanın kısa sürede yapılıp tamamlanması halinde 2010-2011 eğitim öğretim yılında öğrenci alabileceklerini söyledi.

Sarıkaya'ya daha öncede geldiklerini de ifade eden Prof. Dr. Varinli, "Bugün senatomuzla geldik bu önerilen yerlerde incelemelerde bulunduk. Sarıkaya ilçemize fizik tedavi merkezi düşünülüyor. Buna uygun bir yerin olması için alternatif yerlere bakıyoruz. Bunun için en uygun yer neresi bunu tespit edip daha sonraki aşamamızda da bununla ilgili yerleşik alanın projelendirilmesi ile ilgili çalışmalar olacak" dedi.

Üniversite olarak yapılan yatırımlarda ağırlığı merkez kampüse verdiklerine ifade eden Prof. Dr. Varinli, "İlçemizde kendi imkanlarıyla binalarını yapabilirlerse okulları açabiliriz. Bir hayırsever kız yurdunu yapacak. Bir hayırsever erkek yurdunu yapacak. Bir okul isteniyorsa herkes elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de, "Başta miletvekilimiz Abdulkadir Akgül olmak üzere bizler ve ilçe halkımız yüksekokulun biran önce açılmasını istiyoruz. Biz belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz yıldırım IP: 188.3.129.xxx Tarih : 12.05.2009 00:12:42

Bu üniversite heyeti gerçekten bişey bilmiyor ya sarıkayaya fakülte açsan ne açmasan ne hala köy gibi memleket. Eğer o yatırım Sorguna yapılsa yozgat gelecekte yıldızı parlayan bir il olur ama nerdeee ne yozgat belediyesi olsun  ne valilik olsun hiç biri elindeki değerlerin kıymetini bilmiyor ellerindeşuan Sorgun Belediyesi gibi nadide ve örnek alınacak bir belediye var Tüm türkiyede Sorgun Yozgatın başkenti olarak bilinmekte. benim görüşümce bütün yatırımlar sorgun tarafına doğru kaydırılmalı aksi takdirde yozgatın geleceği çok vahim.