7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Üniversite projesine TÜBİTAK desteği

Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan "Metal Katkılı Bor Topakları ve Hidrojen Bağlı Komplekslerinin İncelenmesi" projesinin TÜBİTAK tarafından destekleneceği belirtildi.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olarak yurt içinde yapılan çalışmaları öncelikli alanlar çerçevesinde desteklendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Program kapsamında 2008 yılı 2. döneminde önerilen araştırma projelerinden bilimsel olarak desteklenmeye değer görülen 231 proje arasında Bozok Üniversitesi'nden de bir proje yer aldı. Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Böyükata'nın yürütücülüğünü yaptığı "Metal Katkılı Bor Topakları ve Hidrojen Bağlı Komplekslerinin İncelenmesi" isimli proje çalışmalarına Kasım ayı başı itibariyle başlandı" denildi.

Açıklamada, proje çalışmaları Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Hesaplamalı Fizik Araştırma Laboratuarı'nda gerçekleştirileceği ifade edildi. İki yüksek lisans öğrencisinin de kursiyer olarak çalışabileceği projenin iki yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığı kaydedilen açıklamada, Çankaya Üniversitesi'nden araştırmacıda bulunan proje, aynı zamanda üniversiteler arası işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 12:47:40
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 12:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?