5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Üniversite üst geçit istiyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, kampüs alanındaki yolun çift yola dönüştürüldüğünü, ancak eksikliklerinin bulunmasından dolayı öğrencilerin sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Yozgat şehir merkezi ile kampüs arasının çift yola dönüştürülerek trafiğin rahatlatıldığını, ancak kampüs alanında eksikliklerin bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Varinli, "Kampüs alanı içerisinde bir kavşak yapılıyor, ancak kavşak üniversite yerleşkesine uygun yapılmadığı için üniversite girişiyle hiçbir alakası yok. Üniversiteye girmek için kavşağı geçip yurt binasından dönüş yapıldıktan sonra girilebilecek" dedi.

Yolun çift şeritli olmasıyla birlikte trafiğin çok hızlı aktığını dile getiren Rektör Varinli, "Yol kenarında bin kişilik kız öğrenci yurdumuz açılacak. Ayrıca burada 700 kişilik erkek öğrenci yurdumuz var. Öğrencilerimiz karşıdan kaşıya geçişlerde büyük sıkıntı yaşayacak. Bunun için geçtiğimiz yıl karayolları bölge müdürlüğünden üst veya alt geçit yapılmasını istedik. Ancak bu konu ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Yine yol yapımı sırasında üniversiteye girişte bir kör nokta var ve burada daha önce birçok defa kaza oldu, kazaların tekrar yaşanmaması için buranın düzeltilmesini istedik. Bu da yapılmadı. İleride bir kaza olursa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek" dedi.

Kampüs alanına biran önce uygun olan alt veya üst geçidin yapılması gerektiğini ifade eden Rektör Varinli, "Bu konu ile ilgili valiliğe, belediyeye, emniyet müdürlüğü ve karayolları bölge müdürlüğüne yazılar yazdık. Bir an önce buradaki aksaklıkların giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 18:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?