6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Üniversitede çifte sevinç

Bozok Üniversitesi 2009-2010 Akademik Yılı açılışı ve eğitim ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin ek binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bozok Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 2009-2010 Akademik Yılı açılış törenine Yozgat Vali Vekili Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, bilginin bir güç olduğu günümüzde bilimsel bilgiyi üretemeyen toplumların refah düzeylerinin yüksek olmadığını belirterek, "Bilgiyi üretmeye başladığımız andan itibaren insanımızı, toplumumuzu tanımış, toplumumuzun sorunlarını tespit etmiş ve toplumsal sorunların çözüm yollarını da bulmuş olursunuz. Üniversitelerde toplumsal sorunların tespit edildiği ve bu sorunlara yönelik çözüm yollarının bulunduğu en önemli kurumlardan biridir. Üniversiteler, topluma karşı bu sorumlulukla hareket eder. Bilimin ışığına katkıda bulunurken tabi ki üniversitelerin alt yapısının yeterli ve nitelikli akademik-idari kadrosunun güçlü olması gerekir" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ise, üniversitelerin bir şehirin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Üniversitemizin ilimize kurulmasını sağlayan hükümetimize, üniversitenin alt yapısını oluşturan hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor. 2009-2010 eğitim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından eğitim fakültesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi ek binasının temeli atıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 22:07:03
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 22:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?