6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Üniversitede şenlik coşkusu

Yozgat Bozok Üniversitesi 2 Bahar Şenliği başladı.

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bahar Şenliği'nin açılış törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Akdemir, Bozok Üniversitesi Rektör Vakili Prof. Dr. Ali Gülümser, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Törende üniversite öğrencileri tarafından yapılan resim, fotoğraf, halı ve kilim, seramik boyama eserlerinin sergilendiği el sanatları sergisi açıldı. Daha sonra yine öğrenciler tarafından defile hazırlanan giysiler tanıtıldı.

Serginin gezilip defilenin izlenmesinin ardından bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Rektör Vakili Prof. Dr. Ali Gülümser bu çalışmaların gurur verici olduğunu belirterek, "Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ve bu yıl ikincisini kutladığımız Bozok Üniversitesi ikinci bahar şenlikleri kampus alanımız tam olarak tamamlanmadığı için bu spor salonumuzda yaptık. Bu tür etkinlileri kampus alanımızda yapacağız ve bu tür etkinliklerde halkımız yer alacak" dedi.

Bahar şenliğini düzenlemedeki amacın, öğrenci ve öğretim üyelerinin bir yıl boyunca çalıştıkları sergilemek ve bunun yanında biraz eğlenmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gülümser, " Üniversitelerin asıl amacı eğitim öğretim araştırma yayın ve yayın faaliyetlerinde bulunmak. Bu etkinliklerimiz 1 kaç gün daha devam edecek bu etkinliklerde bizlere sponsor olan bütün hayır severlere teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 10:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?