6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Üniversiteler arası protokol

Yozgat Bozok Üniversitesi, Kosova Priştina Üniversitesi ile Akademik İş Birliği Protokolü imzalayacak.

Akademik İş Birliği Protokolü dolayısıyla Yozgat'a gelen Kosova Priştina Üniversitesi’nden 19 kişilik öğretim üyesi grubu Vali Amir Çiçek'i ziyaret etti. Kosovalı heyeti Valilik Toplantı Salonu’nda kabul eden Vali Çiçek, Kosova Priştina Üniversitesi akademik personelini Yozgat'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Üniversiteler arasındaki iş birliğinin her iki üniversitenin de gelişmesine katkı sağlayacağını ifade ederek, Yozgat’ın Anadolu'nun ortasında geçmişte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerleşim alanı olduğunu kaydetti.
Priştina Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meydi Elizi, Yozgat'ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bizi ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yozgat'a gelirken, verimli tarım alanlarının olduğunu gördüm. Tarihi turistik alanların bulunduğunu öğrendim. Buraların korunması dünya tarihi açısından çok önemlidir. Bozok Üniversitesi ve Priştina Üniversitesi iş birliği yaparak birlikte daha iyi yerlerde olacaktır" dedi.

Vali Amir Çiçek, yapılan konuşmaların ardından Kosovalı heyete Nutuk, ve Safahat kitabının yanı sıra Yozgat yöresine ait türkülerin bulunduğu CD hediye etti.
Kosovalı heyet daha sonra Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i makamında ziyaret etti. Priştina Üniversitesi Yozgat’ta yapacakları yapacakları bir dizi gezi ve incelemenin ardından Bozok Üniversitesi ile Akademik İş Birliği Protokol’ü imzalayacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?