6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Üniversiteliler halka kitap okudu!

Yozgat Bozok Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu, halkta okuma bilincini geliştirmek için "Kitap Okuyoruz" etkinliği düzenleyerek, vatandaşlara kitap okudu.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Bozok Üniversitesi öğrencileri, ellerindeki kitapları okuyarak, vatandaşlara örnek olurken, okumak isteyen kişilere de ödünç kitap verdi. Bozok Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu Koordinatörü Cihan Küçük, çevremizdeki sıkıntılara çözüm üretebilen, kendilerine güvenen, girişimci ve duyarlı gençler olarak "Eleştirmek için değil, değiştirmek için" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, kitap okumak isteyen vatandaşların olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

“Kitap okuyoruz” etkinliğinin 9 ilde eş zamanlı yapıldığını söyleyen Küçük, "Tüm insanların sıkıntılarına yönelik rasyonel çözümler üreten biz toplum gönüllüsü gençler olarak bugün burada 'Kitap Okuyoruz' etkinliğini düzenledik. Bu etkinlik eş zamanlı olarak Kırıkkale, Samsun, İzmir, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Erzurum ve Ankara'da yaklaşık bin 500 genç tarafından gerçekleştirilmektedir" dedi.

Vatandaşları kitap okumaya davet eden Küçük, "Bizimle birlikte kitap okumak isteyen vatandaşlarımıza ödünç kitaplar veriyoruz. Onlarda bizimle birlikte oturup kitap okuyor. İlgi istediğimiz kadar fazla değil ama, kitap okumak isteyen vatandaşlarımızın da olması bizi memnun ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:36:41
Güncelleme :25 Nisan 2009 Cumartesi 19:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?