8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Üniversitelilerin mezuniyet sevinci

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Bozok Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Vali yardımcıları Atilla Selami Abban, Latif Memiş, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, PMYO Müdürü Hüseyin Pekdemir, daire müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesi'nin kuruluş ve yapılanma aşamasını hızla tamamlayarak öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, nitelikteki tesislerle, büyük ve güçlü bir bilim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Varinli, "Üniversitemizi, uluslararası nitelikte, öğrenci ve öğretim elemanı yapısına sahip, hızlı, kaliteli ve etkili çözümler üretebilen bir üniversite haline getirmeyi hedefliyoruz. Bozok Üniversitesi, misyonu ve vizyonu ile temel hedeflere ulaşma yolunda azim ve kararlıkla yürüyecek. Yozgat halkının katkı ve destekleriyle en kısa zamanda Türkiye'nin seçkin ve saygın kurumları arasındaki yerini alacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Zeliha Buket Dikmen, Mimarlık Mühendislik Fakültesi birincisi Kezban Bıyık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Zeynep Yazıcı, Sağlık Meslek Yüksek Okul birincisi Özlem Çağlar, Yozgat Meslek Yüksek Okulu birincisi Metin Ceylan, Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu birincisi Ayşe Gayretli, okullarının yaş kütüklerine isim plaketlerini çaktılar. Öğrencilere diploma ve plaket ile çeşitli hediyeler verilirken, Hayırsever İş Adamı Erdoğan Akdağ, birici olan öğrencilere birer cep telefonu hediye etmesiyle tören sona erdi.

 

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 18:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?