6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Üniversiteye belediyeden arsa bağışı

Yozgat'ın Akdağmadeni Belediye Başkanlığı, aldığı kararla belediyeye ait 2 milyon TL değerindeki 21 bin metrekare arsayı Bozok Üniversitesi'ne bağışladı.

Akdağmadeni ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı Rektör Varinli'ye teşekkür eden Başkan Daştan, üniversitelerin bir bölgenin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesine büyük katkı sağladığını belirterek, "İlçemizde bulunan meslek yüksekokulu, Akdağmadeni açısından çok önemlidir. Belediye olarak ilçemizde yüksek öğrenimin gelişmesi ve öğrenci sayısının artması yönünde çalışmalarımız bulunmaktadır. Belediye meclisimiz aldığı karar doğrultusunda belediye ait 2 milyon TL değerindeki 21 bin metrekare arsayı yurt yapılması için üniversitemize bağışladı" dedi.

Üniversiteye yaptıkları katkılardan dolayı Belediye Başkanı Suphi Daştan ve meclis üyelerine teşekkür eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ise, "Belediyemizin söz konusu arsa bağışının üniversitemize sahip çıkıp destek vermek açısından oldukça önemlidir. Akdağmadeni ilçesinde öğrenim gören öğrencilerimizin barınma sorununu yapılacak yurt ile çözeceğiz. Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ve belediye meclis üyelerini üniversitemize yaptıkları katkılardan dolayı tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 15:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?