6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Üreticilerin pazar sıkıntısı

YOZGAT'TA MEYVE ÜRETİCİLERİ, SAKLAMA VE PAZAR SIKINTISI YAŞIYOR

Yozgat'ta meyve üreticileri, ürettikleri meyveleri saklamada ve pazarlamada sıkıntı yaşıyor.

Yozgat'ta meyveciliği geliştirme projeleri kapsamında çok sayıda meyve bahçeleri oluşturulurken, üreticiler, ürettikleri meyveleri saklamada ve pazarlamada sorun yaşadıkları için zarar ediyor. Meyve üreticileri, ürettikleri meyveleri uzun süre saklayabilecek, bir soğuk hava deposunun bulunmadığını belirterek, "Özellikle bizim bölgemizde elma üretimi yapılmaktadır. Ürettiğimiz elmaları, kısa sürede pazarlayamıyoruz. Satılmadığı için elimizde kalan ürünleri uygun bir yerde saklayamadığımız için çürüyor ve atmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Elinde bulunan elmaları pazarda satışa sunan Azizlibağları köyünden Aydoğan Ünal (66) isimli üretici, "Elimizde bulunan elmaları her Salı ve Çarşamba pazarında satışa sunuyoruz. Ancak, satış yapamıyoruz. 10 yıl önce elmanın kilosu 1 TL'ye satılırken, şimdi 4 kilogramını 1 TL'ye satıyoruz yinede alıcı bulamıyoruz" dedi.

Başınayayla Köyünden İhsan Ceylan ise, meyve fiyatlarının ucuz olmasına rağmen satamadıklarını belirterek, "Tüm üreticilerin durumu aynı. Elmanın kilogram fiyatı cinsine göre değişiyor. Ben elmanın kilosunu 50 kuruş ile 1 TL arasında satıyorum ancak, pazarda 15-20 kilogram zor satıyorum. Üretilen bu ürünlere bir Pazar bulunması gerekir. Aksi takdirde yeni başlayan meyvecilik kısa sürede sona erer" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 14:33:04
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 16:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?