7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Uzman doktor sayısı 53'e çıktı

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, yapılan atamalarla birlikte hastanelerinde uzman doktor sayısının 53'e çıktığını belirterek, “Uzman sayımız arttıkça, il dışına yapılan sevklerimiz de azalmaktadır” dedi.

Başhekim Dr. Cahit Kayhan, 320 yatak kapasiteli hastanenin, teknolojik olarak modern tıbbın tüm imkanlarından faydalanması için çalıştıklarını söyledi.

Son atanan doktorlarla birlikte uzman sayısının 53'e ulaştığını ifade eden Kayhan, “Hastanemize bu yıl ilk defa Nefroloji ve Gastroentroloji uzmanımız atanarak hasta kabulüne başlamıştır. Hastanemizde görev yapan tüm uzman hekimlerimizin ihtiyacı olan tüm cihazlar mevcuttur. Önceden, hastalarımız emar, tomogrofi hizmeti alabilmek için günlerce beklemek zorunda kalıyordu. Şimdi bu hizmetlerimizi günübirlik yapıyoruz. Hastanemizde uzman sayısı ve teknolojik gelişme arttıkça, il dışına giden sevklerimizde azalmaktadır. Hastanemiz 2008 yılının ilk 5 aylık döneminde 161 bin kişiye poliklinik hizmeti verilmiştir. Yatak doluluk oranımız yüzde 67 civarındadır. 6 bin kişide hastanemizde yatarak tedavi olmuştur. 7 ameliyathanemizde 2 bin 330 operasyon yapılmıştır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 13:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?